Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa akcija SD Crvena zvezda: Crveno-beli na Ušću sadili borove i jele povodom 78. rođendana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored Beograda, akcija je održana u još 43 grada

  • 1
Akcija SD Crvena zvezda na Ušću Foto: FK Crvena zvezda

Članovi Sportskog društva Crvena zvezda, održali su pred derbi jednu lepu akciju, povodom predstojećeg 78. rođendana koji se obeležava 4. marta.

Naime, članovi 34 kluba SD Crvena zvezda su u Parku prijateljstva na Ušću, zasadili 78 borova i jela, u čast rođentana, a inspirisani himnom Crvene zvezde.

Pored Beograda, akcija je održana u još 43 grada, a crveno-beli su na taj način podstakli i ostale ljude da vode brigu o našoj životnoj sredini.

- Ovo je veoma lep događaj u čast 78. rođendana Crvene zvezde, a pokazuje odnos kako crveno-bela porodica i na ovaj način želi da da svoj doprinos. S obzirom na činjenicu da je pored Beograda akcija održana u još 43 grada i naši zvezdaši će isto uraditi u svojim mestima, očekujem da upravo naš primer bude podsticaj svima za slične akcije, jer nam je zdravo okruženje preko potrebno. Naš mali doprinos se uklapa u ono što je Crvena zvezda na ovim prostorima - bile su reči Svetozara Mijailovića povodom akcije.

Oduševljen zbog akcije bio je i Generalni sekretar SD Crvena zvezda, Zoran Avramović.

- Divno je što se crveno-bela porodica ujedinila pred rođendan Sportskog društva. Zaista mi je drago što smo danas izašli sa 34 kluba, od seniora do pionira i pokazali da je zdrava životna sredina najbitnija. Pobede i porazi su sastavni deo sporta, a mi smo danas pobedili i važno je da poštujemo stihove naše himne - "Mladići borovi, devojke jele". Samo ovako objedinjeni možemo da budemo bolji i napredujemo. Solidarnost je važan deo SD Crvena zvezda tako da mi je neizmerno drago što smo uoči rođendana i večitog derbija uspeli da se organizujemo i da ispratimo skromnu i simboličnu poruku. Uputio bih velike čestitke ekipi iz Fudbalskog kluba, koji su uspeli da prošire ovu akciju na još 43 grada. To pokazuje da je sama ideja Crvene zvezde mnogo veća nego jedna pobeda ili jedan poraz. Najvažnije je što su se najmlađi najviše odazvali, jer na njima svet ostaje i oni predstavljaju budućnost. Napravljena je sjajna uvertira pred derbi i sutrašnji rođendan SD Crvena zvezda - zaključio je Zoran Avramović.

Podsetimo, 169. večiti derbi je na programu od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA