≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Novinar razbesneo Milojevića pitanjem posle derbija: "Ako hoćete bolji fudbal, imate Premijer ligu"

Vreme čitanja: oko 6 min.

Trener Crvene zvezde imao manju prepirku sa novinarima

  • 31

Crvena zvezde je u izuzetno lošem 169. večitom derbiju slavila sa 1:0 slučajnim golom Argentinca Aleksa Viga. Navijači su ostali uskraćeni za bolju igru po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina na derbiju, ali su crveno-beli zbog pobede imali više razloga za zadovoljstvo, jer su ovim trijumfom faktički rešili i pitanje prvaka sa +16 na tabeli u odnosu na večitog rivala.

Posle meča su novinari bili opštri u pitanjima, uz kritiku za igru, a to Milojeviću nije baš prijalo.

Nakon što je upitan da oceni igru Zvezde uz konstataciju da se u drugom poluvremenu njegova ekipa konstantno branila i da je derbi završila sa dva šuta ka golu, za razliku od rivala koji je imao šest, Milojević je takođe oštro odgovorio, a taj ton je provejavao kroz čitavu konfernciju dalje.

- Dobro, vi ste kritički nastrojeni kao i uvek, jesmo i mi. Imali smo cilj da dobijemo derbi. Menjao bih se odmah da dobijemo 100 derbija i da imamo jedan šut na gol. Ako hoćete bolji fudbal, imate Premijer ligu, pa gledajte igrače od 100 miliona evra. Zadovoljan sam pristupom igrača. Vi dođite i kritikujte, nemam problema. Mi uvek posle pobeda i kada je ubedljiva kao protiv Ludogoreca analiziramo. Fizički smo ok, mentalno smo se ispraznili, čeka nas važan meč protiv TSC-a, čestitam momcima na zalaganju, sve ostalo ćemo videti kroz analizu.

Upitan je Milojević i da objasni izmenu Katai - Milunović u drugom poluvremenu.

- Imali smo situaciju gde su oni kontrolisali utakmicu, to mi se nikada ne dopada, direktnije su igrali na Rikarda. Posle ulaska Milunovića smo to neutralisali. Nesrećno se posle povredio, nije baš sjajno, videćemo kakva je situacija. Ali zadovoljan sam što smo za 5-6 meseci došli do tog nivoa da možemo da variramo i da možemo da ponudimo 45 minuta kvalitetne igre. Za nešto više nam treba vremena. Ja nisam mađioničar, ako ste mislili da jesam, nisam, mogu da se nadam da ćemo da napredujemo svakog dana po malo.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 169. Večiti derbi Foto: MN Press/Marko Metlaš

Upitan je i o igri Kataija, koji je igrao "rovit".

- Imali smo njega rovitog, takođe i Ivanića. Ivanićeva povreda je takva da nismo hteli da ga izgubimo. Mitrović je imao korektnu utakmicu, mlad igrač koji nadolazi, uvek sam za to da je spreman igrač bolji. Katai je imao nekoliko prilika, znao sam da neće moći 90 minuta. Nažalost posle se povredio i Milunović, zbog važnosti utakmice smo nesvesno pali i krenuli da igramo neke duge lopte koje nama nisu odgovarale, više je njima odgovarala ta haotična igra. Znamo gde je Partizan najbolji, mislim da su imali jednu opasnu uz pomoć oba beka, kad ide jedan da ostane drugi, malo ljudi zaboravljaju, ovde je od nedelje do nedelje, kad su pobeđivali Nicu i Keln, sada odjednom ne znaju ništa. Imali smo i prvi derbi gde smo imali bolju igru, gubili 1:0 i na kraju bilo 1:1.

Šta je cilj Zvezde do kraja sezone i da li planirate da podmladite ekipu u nastavku prvenstva kada imate +16?

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 169. Večiti derbi Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Svakako, mi smo imali plan taj od kad ste digli frku protiv Ludogoreca, da je trener mlad i da ne može da dobije derbi. Imali smo plan da tih šest utakjmica igramo jako, sa našim najkvalitetnijim igračima. To smo odradili, jako dobro rade i Leković i Prucev i Mitrović mnogo bolje. Ne računam Erakovića i Mitrovića. Mislim da u malom Miladinoviću imamo možda i najtalentovanijeg golmana kojeg sam video u karijeri. Imamo dosta potencijala, nećemo nauštrb rezultata igrati "bambilend", ali ja sam neko ko voli mlade igrače i ako pogledate konstruktivno i analitički, igrači koje sam trenirao su išli za 5+ miliona.

- Šesnaest bodova prednosi nam svakako daje mišiće i nadam se prostora da igramo jako bolje svih 90 minuta. Da bi i vi koji ste nezadovoljni i navijači, mogli da se približimo top ligama, i ja kada gledam utakmice želim bolji sadržaj. Teoretski nije rešeno, ne treba nam nikakvo opuštanje i kada teoretski bude rešeno.

Da li je ovo vaša naveća trenerska pobeda i možete li da objasnite postupak da odete pred severnu tribinu posle meča?

- Ja sam neko koji t0 radi instiktivno, nikada nisam bio tamo. Zbog važnosti utakmice, rezultatski, gde smo na +13, ovo nije najvažnija pobeda. Ali emotivno, sigurno da. Ovim poslom mogu sutra da prestanem da se bavim. Prvo sam hteo da igram za Zvezdu, nisam bio dovoljno kvalitetan, druga želja je da budem trener. Hvala bogu da sam to ostvario. Ali emotivno sigurno najveća pobeda.

Novinari su pitali Milojevića zašto je Zvezda u drugom poluvremenu igrala reaktivan fudbal i na koga je ljut?

- Ne, jer ja kada nisam kriv, ja se ne pravdam. Nikome. Rajko je rekao da nije kvalitet. Ja nisam neko ko je ljut. Ako kritikujete morate da primite kritiku. Ili je šala jednosmerna?

- Što se tiče reaktivnog fudbala, mnogo teško ptianje, jer to nije bio plan. Ne mogu nikoga da krivim, hteli smo da izađemo u drugo poluvreme isto. Ovo je bila više psihološka barijera, ovo je 5-6 derbi gde sam dole. Kada ste dole u koži igrača imate osećaj da treba nešto da čuvate. Svakako nije bio plan, ali preuzimam odgovornost što je bilo 7-8 reaktivnih minuta.

Milojević je rekao i da nije očekivao da Vigo bude junak derbija.

- Nisam, to obično bude neko od napadača ili ko je dobar na prekidu. Ali on je neko ko je došao sa jednom dobrom energijom, igra napadački fudbal, ima dobru energiju, igra muški i to mu se vratilo, nadam se da će mu se vratiti.

Kome biste posvetili pobedu?

- Ovo kao da se opraštam. Nekome ko najviše ispašta zbog mog posla, to su moja supruga i moj sin, jer nismo zajedno. Ali to je neka uloga u životu, posvetio bih je igračima i navijačima, i ovi koji su došli i koji su bili uz TV. Imamo ogromnu armiju navijača, drago mi je da sam bio.

Vigo je "rafalom" prema Grobarima izazvao gnev navijača Partizana posle gola, ali se nakon meča izvinio javno za svoj gest, što mu je savetovao i Luis Ibanjez, bivši igrač Zvezde i njegov sunarodnik iz Argentine. O tome je upitan i Milojević.

- Prvo, nisam video, ali sam čuo da se izvinio zbog tog postupka. Poznaje Ibanjez derbi, i ovaj i u Hrvatskoj i u najavi nikada nije bilo problema i sa Petrićem i sa Dujajem, nama treba jak Partizan. Nama ne treba ta tenzija, ne treba nam to, niti ono sa Rikardom, kada je dobio crveni karton. Drago mi je da je uputio izvinjenje zvanično, pričaću sa njim i opomeniću ga da se ne ponavlja.

Novinari su istakli dobru igru Borjana i Erakovića, ali je Milojević apostrofirao i Dragovića.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 169. Večiti derbi Foto: MN Press

- Ne bih zaboravio ni Dragovića, pored Erakovića i Borjana. Jako dobra procena kluba da Dragović ostane. Dečko je 100 odsto profesionalac, čak i kada je bila priča da nije lojalan. Mislim da je sada zreo za neku ozbiljniju ligu, siguran sam da Lekovića može da podigne na taj isti nivo. I Dragović i Borjan znače za te igrače, jer imaju jedan bedem uz koji je lakše igrati. Mislim da mu je drago što je ostao.

Da li ste u finišu čuli zvižduke?

- Nisam, bio sam fokusiran na meč pa nisam. Ne čuju me ni moji igrači.

Možete da nam kažete koliko se efektivno igralo i da li se negde u Evropi manje igra?

- Subjektivni osećaj je da ne, da se nigde efektivno manje igra nego kod nas. Nije veliko vreme, to je nešto što moramo da razvijamo svi mi koji radimo u fudbalu, to je odnos prema publici, morate d aponudite više sadržaja, ali to zavisi i kako sudije puste igru ili ne, takav je fudbal, razlike u ligama su ogromne, nešto što tamo važi ovde ne važi, ali svakako nam treba više efektivnog fudbala.

Video: Milojević o ružnom derbiju i pobedi: Nema tu mnogo lepote, ali ima oštrih startova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Msms

    3. mart 2023 | 23:31

    Momak ke izgubio kontak sa realnoscu, hoce da mu se klanjaju jer je jedva pobedio nikad gori Partizan. Kralju ti ces za par meseci sa ovom ekipom igrati LS jadna ti majka, pa sta mislis da igras ovako pa te dohvate Mancester Siti, Barselona, Real, Bajern. Do duse nije on ni kriv drugi mu sastavljaju ekipu ali ovde sem tri, cetiri igraca niko nena kvalitet potreban za LS.

  • Zarko

    3. mart 2023 | 23:17

    Nulo od trenera! Kako te nije sramota?Imaš petnaest bodova prednosti,igraš na svom stadionu,pred svojim navijačima,bez pritiska,igraj za dušu,igraj za oko,igraj presing,napadaj sa dva napadača... Ovo je sramota,tvoja sramota!!!

  • Srki987

    4. mart 2023 | 00:00

    Napolje iz Zvezde, treba da te bude sramota na šta ti je ličila ekipa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA