Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudijski ekspert kritikuje arbitra sa derbija: "Imao je strah od meča i tremu, nije imao nikakav autoritet"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravko Jokić nije zadovoljan izdanjem Aleksandra Žikovića

  • 8
Zdravko Jokić, Aleksandar Živković Foto: MN Press

Sudijska organizacija u poslednje vreme rešila je da eksperimentiše sa arbitrima sa večiti derbi, ali ovoga puta im potez nije bio baš najbolji. Sudija Aleksandar Živković pravio je propuste, što je ocena i eksperta Zdravka Jokića koji je pričao na TV Arena Sport.

On ističe da je on očigledno imao nekakav strah od utakmice i da gotovo da nije imao nikakav autoritet nad utakmicom i igračima.

- Osetilo se da ima tremu i da nema još autoritet kod igrača, ali doći će to sa vremenom. Najbolje je kada se završi derbi bez velike priče, mislim na to da li je bio neki propust sudije... Toga danas nije bilo. Ali, deluje da je Živković imao strah od utakmice - ocenio je Jokić.

Smatra ipak da je dobro presudio kada je isključio Rikarda, a isto tako i što nije dosudio penal Partizanu.

- Bilo je držanja, ali ga nije izbacio iz balansa ili usporio. To držanje nije uticalo na Rikarda i tu nema penala - rekao je Zdravko.

Kaže da mu je neshvatljivo da Aleks Vigo nije dobio nikakvu sankciju za bizarnu proslavu gola pred Grobarima, jer je to direktna provokacija upućena navijačima.

- Meni je neshvatljivo da je pomoćni sudija okrenuo leđa i nije video da neprimereno slavi gol i treba da bude opomenut žutim kartonom zbog ovakvog ponašanja. Mene čudi ovakvo ponašanje, a juče je došao tu.

Video: Igrači Zvezde s Delijama pevali uvredljivu pesmu o Partizanu: Kanga psovao na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    4. mart 2023 | 11:44

    Zato ste i stavili debitanta da sudi da bi imali opravdanje za loše sudjenje zato i nemamo gledaoce na tribinama i zato svi klubovi osim zvezde prave ekipe da bi ostali u ligu jer prvak se zna milom ili silom

  • Grobari Jug 1945

    4. mart 2023 | 14:54

    Vece mafije od vas strucnjaka nema u Srbiju, jel moguce da ste rekli da nema penala za Partizan kad Rikarda vuce za dres u kaznenom, a da je bilo na strani zvezde odmah bi sudio penal to garantujemo 100%. Sram vas bilo crveni za Pesica crveni za Viga gde, al UDBI nesme nista da se da to je nama jasno jos iz 90 tih godina.

  • Sloba

    4. mart 2023 | 15:18

    Svi komentari su da je dobro što je isključio Rikarda, niko ne komentari se da ga je Erakovic laktom udario u vrat i to pre pre isključenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA