≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jug Marakane dan posle derbija izgleda kao da je tu bio rat: Evo koliko su stolica polomili Grobari!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskalili su najvatreniji navijači Partizana bes nakon provokativne proslave Zvezdinog Argentinca

  • 45
Marakana, južna tribina, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Telegraf

Prošao je 169. večiti derbi bez većih incidenata i tuča na tribinama i pre same utakmice, što često bude slučaj. Na sreću, jedna sačekuša maskiranih huligana sa motkama i štanglama na autoputu nije prošla, pa nismo imali nemile scene na ulicama ovoga puta.

Na samom stadionu takođe nije bilo tuča, ali je bilo lomljenja stolica na južnoj tribini.

Grobari su počeli da demoliraju južnu tribinu i čim su ušli na stadion, a posebno su bili gnevni nakon gola Zvezde i provokativne proslave strelca Aleksa Viga.

Argentinac je tada simulirao "rafal" po Grobarima, nakon što je preskočio ogradu i prišao jugu, što je razbesnelo najvatrenije pristalice crno-belih, koje su tek tada počele da lome stolice.

Gomila stolica poletelo je ka atletskoj stazi nakon pogotka i proslave Viga, a lomljenje se nastavilo i tokom meča, pa i na samom kraju, kada je meč završen, a crno-beli završili poraženi i sa -16 na tabeli.

Dan kasnije, jug Marakane izgleda kao da je tu bila prava bitka. Polomljeno je 1.850 stolica. Pošto je cena jedne stolice, ukupna šteta bi trebalo da bude 18.500 evra. Ranije su klubovi imali dogovor da se šteta naplaćuje tako što su fakturisani troškovi i ispostaljan račun rivalksom klubu, pa je moguće da će i ovoga puta sa Marakane stiži račun za isplatu troškova zbog štete koju su napravili navijači Partizana.

Najveći deo stolica polomljen je u centralnom delu južne tribine, ali ima slomljenih i po bokovima juga, ali i na istočnoj tribini, gde je bila frakcija Zabranjeni, koja bodri crno-bele.

Video: Zvezdin debitant Aleks Vigo daje gol za 1:0: Argentinac proslavom pucnjavom razbesneo Grobare

Video: Vigo izazvao gnev Grobara svojom proslavom gola: Nastao potpuni haos na jugu, lete stolice i baklje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA