Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Zvezdin biser kojeg je Milojević hvalio na konferenciji: "Otkako sam trener, boljeg nisam video"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo reči hvale imao je Milojević za mlade igrače, a posebno za talentovanog čuvara mreže

  • 14
Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana sa 1:0, u okviru 169. večitog derbija na stadionu "Rajko Mitić", a zadovoljan posle pobede bio je trener crveno-belih, Miloš Milojević.

On je istakao da je plan da se u narednom periodu podmladi tim, ali i imao samo reči hvale za mlade fudbalere, a posebno za mladog golmana, Jovana Miladinovića.

- Svakako, mi smo imali plan taj od kad ste digli frku protiv Ludogoreca, da je trener mlad i da ne može da dobije derbi. Imali smo plan da tih šest utakjmica igramo jako, sa našim najkvalitetnijim igračima. To smo odradili, jako dobro rade i Leković i Prucev i Mitrović mnogo bolje. Ne računam Erakovića i Mitrovića. Mislim da u malom Miladinoviću imamo možda i najtalentovanijeg golmana kojeg sam video u karijeri. Imamo dosta potencijala, nećemo nauštrb rezultata igrati "bambilend", ali ja sam neko ko voli mlade igrače i ako pogledate konstruktivno i analitički, igrači koje sam trenirao su išli za 5+ miliona - rekao je Milojević na konferenciji posle derbija.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Ko je Jovan Miladinović?

Jovan Miladinović je skrenuo pažnju na sebe još na letnjim pripremama prethodne godine, kada je pod komandom Dejana Stankovića takođe "učio" sa starijim kolegama. Ipak, tamo nije zabeležio prve minute u dresu prvog tima, a po povratku sa priprema, prekomandovan je u omladinsku selekciju, čiju je mrežu čuvao sa velikim uspehom, ne samo u domaćem šampionatu, već i u Ligi šampiona za mlade.

Potom je i pod "komandnom palicom" Miloša Milojevića dobio priliku da se dokaže na minulim zimskim pripremama, a kao nagradu za dobar rad i trud, dobio je priliku da upiše prve minute u dresu seniorskog tima, u meču protiv Dinama iz Minska.

Prthodno je taletnovani 16-godišnjak dobio priliku da brani i u dresu Grafičara na pripremama, u meču protiv Šiofoka. Protiv Dinama je Miladinović imao nekoliko sjajnih intervencija u finišu susreta, čime je pokazao da je pred njim svetla budućnost.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Rođeni Kraljevčanin je tako postao prvi fudbaler Zvezdine omladinske škole rođen 2007. godine, koji je dobio priliku da debituje za prvi tim.

- Ostvario mi se dečački san, tako da sam još uvek pod emocijama. Mislim da nema lepšeg osećaja nego kada dobijete priliku da branite u prvom timu Crvene zvezde. Meni su ovo druge pripreme sa ekipom, letos sam trenirao i stekao veliko iskustvo, tokom jeseni sam to potvrđivao partijama u omladincima i sada sam dobio šansu na velikoj sceni - rekao je tada Miladinović.

Prema svemu viđenom, čini se da je Miladinović stekao poverenje stručnog štaba, s obzirom na to da trenira sa prvimtimom, a i prema rečima trenera Miloša Milojevića, može se zaključiti da od mladog čuvara mreže u taboru crveno-belih imaju velika očekivanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KO JE BISER

    4. mart 2023 | 17:20

    koji je oterao Ohija a doveo pesica

  • ko su biseri

    4. mart 2023 | 17:16

    NIKO NIJE ODGOVORAN ZA OVAJ SPISAK zander, ebisilio, van la para, risairo, dioni, bakajoko, picini, falcineli, falko, motika, azarovi, prucev, jirka, odada, salami, pesic, ...

  • ZVEZDIN BISER

    4. mart 2023 | 17:17

    lik koji se upisuje u listu strelaca svakih sest meseci pesic i lik koji ga je doveo u zvezdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA