≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekad Kežman, danas Vigo: Zbog sličnog "rafala" pre 24 godine Grobari su "preimenovali" ulicu Ljutice Bogdana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo prašine izazvao je potez Argentinca posle jedinog gola u minulom derbiju na Marakani, ali nije to nešto što već nije viđeno u sudarima naša dva najveća kluba

  • 28
Kezman i  Vigo Foto: MN Press, Youtube/krkipfc

Fudbal je na 169. večitom derbiju bio u drugom planu iz prostog razloga što ga nije ni bilo. Sve je bila ogoljena nervoza, antifudbal, rovovska bitka u kojoj se dan kasnije najmanje priča o driblinzima, golovima, akcijama i svemu lepom što fudbal nosi. Fudbaleri Zvezde i Partizana su dugi niz sezona navikli ljubitelje fudbala da ne očekuju previše od njih svaki put kada odmere snage.

Pa ko voli neka izvoli, neka gleda to što se servira kao najbolje što imamo.

Gol koji je napravio razliku došao je više kao plod sreće nego bilo čega drugog, Argentinac Vigo je bio srećne "noge" i odlučio pobednika, ali mnogo više se dan kasnije priča o njegovom prekomernom izlivu emocija nego o bilo čemu drugom. Proključala je južnoamerička krv u momentu.

Vigo je simulirao pucanje iz vatrenog oružja ka navijačima Partizana smeštenim na južnoj tribini, što je mnoge podsetilo na sličan način proslave gola koji se desio na istom stadionu 1999. godine u finalu Kupa, samo na drugoj strani terena.

U glavnoj ulozi tada je bio Mateja Kežman.

Svojevremeno je Partizanov napadački adut zatresao mrežu crveno-belih i na sličan način se poradovao uspešno završenoj akciji - "zapucao" je pravo prema najvarenijim pristalicama Zvezde. Bio je to njegov odgovor na ružne provokacije koje je sve vreme trpeo od Zvezdinih navijača. 

Tim potezom je sebe zauvek smestio u srca Grobara koji su mu posvetili pesmu o svim njegovim podvizima protiv večitog rivala. Bukvalno desetak minuta posle tog gola sa Juga je krenula spontano da se peva i dan danas jedna od omiljenih pesama među Partizanovim pristalicama: "Nekad se zvala Ljutice Bogdana, danas se zove Mateje Kežmana".

Podsetite se Kežmanovog slavlja podno severne tribine, za 2:2 u meču koji je Zvezda na kraju dobila 4:2.

Ovako je to sinoć, 24 godine posle Kežmanovog "mitraljiranja"  severne tribine, uradio Vigo i izazvao gnev druge strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    4. mart 2023 | 21:19

    I na kraju koliko je bilo ??? 4:2 za ZVEZDU !!! 😂😂😂

  • P.S

    4. mart 2023 | 21:00

    Ma oni su banalni sa sve Kezmanom.Smesni i jadni.A popili su jute burek i to bas kako treba.Do kraja cemo 30 bodova

  • Gorila 🦍

    4. mart 2023 | 19:20

    Ta ulica se i dan danas zove Mateje Kezmana. Mada ih je i Lola zakljucao. ⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA