Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo sigurno niste očekivali od Atletika: Potpuni raspad Gudeljeve Sevilje, Madriđani im dali čak 6 golova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda zvuči neverovatno, ali "Jorgandžije" su postigle čak šest golova

  • 0
Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletiko Madrida ubedljivo su savladali ekipu Sevilje rezultatom 6:1, u okviru 24. kola španske La Lige.

Možda nekima neverovatno zvuči, ali da, izabranici Dijega Simeonea su postigli čak šest pogodaka. Doduše, Sevilja u poslednje vreme je daleko od one koja je harala evropskim terenima, ali svakako to ne umanjuje veličinu trijumfa "Jorgandžija".

Već u 26. minutu, nazirao se tok meča i pitanje pobednika, kada je na semaforu stajalo 2:0 u korist Atletika, posle dve bravure Memfisa Depaja. Holandski napadač je prvo pogodio u 23. minutu, kada je u situaciji "jedan na jedan" lako matirao Bona, a tri minuta kasnije je pravom majstorijom "skinuo paučinu" sa gola gostiju, kada je sa dvadesetak metara ispalio projektil u desne rašlje.

Ipak, u nastavku je Sevilja uspela da se "vrati", bar na kratko u meč, kada je pogodio Jusuf El Nesiri, što je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu.

Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

A u nastavku, potpuni potop gostiju...

Igrao se 53. minut kada je Antoan Grizman primio pas Kokea, namestio se i sa distance "lansirao" loptu u levi ugao. Samo 16 minuta kasnije, i Janik Karasko se upisao u listu strelaca, kada je na asistenciju Bariosa smestio loptu u praznu mrežu.

Pet minuta kasnije, mogla se Sevilja da smanji, ali Ivan Rakitić nije uspeo da pogodi sa bele tačke, već je šutirao u stativu. U nastavku je i Alvaro Morata demonstrirao silu nad već "nokautiranom" Seviljom. Prvo je u 76. minutu iz drugog pokušaja zatresao mrežu, kada je pokupio svoj odbijanac, a potom je i u nadoknadi vremena na sličan način, iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i zabio pod prečku.

Srpski reprezentativac, Nemanja Gudelj, proveo je na terenu svih 90 minuta, ali nije imao zapaženiji učinak.

Atletiko je ovim trijumfom došao do 45. osvojenog boda i nalazi se na trećoj poziciji, sa bodom više od Real Sosijedada. Sa druge strane, Sevilja je na 16. mestu sa 25 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA