≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je Murinjova Roma, izgubi od najgoreg tima lige, pobedi Juventus: Kostić i Vlahović kao da nisu igrali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strrelac jedinog gola Manćini, Kostić i Vlahović potpuno uštopovani

  • 0
đanluka manćini Foto: Tanjug/Ap

Od Rome, Murinjove Rome, uvek očekujte neočekivano. Rimljani su u nedelju uveče u derbiju 25. kola Serije A na svom "Olimpiku" savladali Juventus 1:0 golom Đanluke Manćinija u 53. minutu.

Gosti, za koje su od starta igrali srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić, dva puta su pogađali okvir gola "Vučice", a pred kraj meča su ostali da desetoricom posle crvenog kartona Mojzea Kena - koji je na terenu proveo tek tridesetak sekundi.

Nedugo pošto ga je Alegri uveo sa klupe, američki fudbaler je u naletu besa šutnuo Manćinija gotovo iz čista mira i momentalno zaradio crveni karton. Bilo je tu i sitne provokacije kapitena Rimljana ali svakako nema opravdanja za ovakav potez Kena.

Mnogo je frustracije bilo na licu rezervnog napadača "Stare dame" kada je izlazio iz igre.

Murinjov tim se ovom pobedom iskupio za neočekivan kiks u prethodnoj rundi i poraz od tada poslednje plasiranog tima lige Kremonezea. U međuvremenu, "fenjer" Serije A preuzela je Sampdorija srpskog trenera Dejana Stankovića.

Deki je danas ranije svodečio novoj utakmici bez gola svog tima, ovog puta u remiju protiv Salernitane.

U Rimu, nisu se proslavili Vlahović ni Kostić koji su bili dobro čuvani od stranedefanzivaca domaćeg tima tako da je Juventus imao malo koristi od njih ovog puta. Nije bilo karakterističnih prodora i centaršuteva Kragujevčanina, niti je Vlahović uspevao da se izbori za pozicije i ugrozi gol Vučice.

Sve u svemu, bledo veče gostiju, bledo i za Srbe.

Juventus ostaje na osmoj poziciji sa 35 bodova i dalje prilično distanciranod ekipa koje se vore za Evropu. Kazna od 15 bodova zbog malverzacija uprave kluba teško će biti nadoknadiva za Alegrijev tim do kraja sezone.

Za Romu je od početka meča igrao i Nemanja Matić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA