≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pešić kaznio promašaje TSC-a za novu pobedu Zvezde, meč prekidan dva puta

Vreme čitanja: oko 4 min.

Popularni Šilja je bio dvostruki strelac, dok je jedini gol za TSC delo Ratkova

  • 96
Fudbal Crvena zvezda TSC Bačka Topola Foto: MN Press

Kako je sve krenulo, malo ko je verovao da će se derbi 25. kola Superlige Srbije između TSC-a i Crvene zvezde uopšte i završiti! Prekid u 4. minutu zbog problema sa osvetljenjem, potom još jedan u 11. nakon što je stadion završio u komletnom mraku, da bi srpski šampion posle skoro 50 minuta početnog "cirkusa" prezentirao konkretniji fudbal i slavio rezultatom 2:1 (1:0).

Konkretniji, ali ne i kvalitetniji - jer je TSC u prvom poluvremenu mogao da postigne barem tri pogotka. Promašivali su čak dva puta praznu mrežu, dok je Zvezda svoje prilike preko Aleksandra Pešića u 20. i 46. minutu iskoristila. Na kraju, i domaćin je preko Petra Ratkova u 70. uspeo da se "upiše" na semaforu.

Svaki put kada je TSC bio domaćin Zvezdi, pa čak i onomad u Senti, dueli ova dva kluba završavali su sa najmanje tri gola u mrežama. Tako je bilo i sada, dok su crveno-beli zabeležili svoj deveti trijumf u ukupno 11 međusobnih duela - četvrti uzastopni u gostima.

Zvezda je na ovaj način uvećala prednost u odnosu na Partizan (imaju meč manje) i Čukarički na 19 bodova (oba tima imaju po 50), dok je TSC ostao na 4. mestu sa 49. A zbog onog prikazanog u prvom poluvremenu, ima tim iz Bačke Palanke za čime da žali.

Grogirani zbog pomenuta dva prekida, igrači TSC-a i Zvezde kao da su spavali u uvodnih 15 nastavka. Bilo je svakako mučno gledati fudbal koji su igrali, sve do 19. minuta kada je Cvetković zabrinuo crveno-bele udarcem sa 14-15 metara.

Samo minut kasnije, iz svog praktično prvog dodira sa loptom, Aleksandar Pešić je doveo Zvezdu u vođstvo. Odlično je obišao Stojkovića, nadmudrio i Radina, te provukao loptu pored Veljka Ilića za radost srpskog šampiona.

Video: Prvi kontakt Pešića sa loptom i odmah gol za Zvezdu

Radost koja je vrlo brzo mogla da splasne, jer je TSC pet minuta kasnije promašio prazan gol. Učinio je to Milosavljević koji je, posle asistencije Ifeta Đakovca, sa pet metara promašio prazan gol.

Prethodno je Đakovac takođe naterao Borjana da brani, da bi gol Zvezdinog kapitena u finišu prvog poluvremena spasio i mladi Stefan Leković kada je na pet metara zaustavio loptu koja je išla u prazan gol. Šutirao je tada Stojković, nakon što je Borjan istrčao da izbije jednu loptu pre Ratkova.

Video: Promašaj sezone fudbalera TSC: Pogledajte neverovatnu šansu koju je propustio protiv Zvezde

Između te dve velike šanse za TSC, domaćin je takođe dominirao na terenu. Ilić je pripretio šutem iz kaznenog prostora (preko gola), Dragović je skinuo loptu ispred Ratkova u petercu, dok je pomenuti igrač u 44. šutirao u Borjana sa pet metara. Tačnije, golman crveno-belih mu je nogama odbranio udarac.

Kazna za te promašaje TSC-a nije stigla u prvom poluvremenu, ali jeste odmah na početku drugog. Zvezda je bukvalno iz svlačionice dala gol, kada je Kangva na tacni servirao loptu Pešiću, a ovaj iz prve "tukao" direktno u Ilićevu mrežu.

Video: Pešić ponovo strelac za Zvezdu, ovo je bio mat u tri poteza

To kao da je zadovoljilo Zvezdu, dok je TSC, s druge strane, dobio "šamar" koji ih je sasekao. Usledio je novi period lošeg fudbala i ništa se nije dešavalo sve do 60. minuta. Tada je Borjan tražio lekarsku pomoć zbog povrede vrata, da bi kapiten crveno-belih tri minuta kasnije istrčao ispred Ratkova, izbio loptu u aut i tako spasio svoj tim.

Tada nije uspeo, ali je Ratkov u 70. ipak matirao Borjana. Bio je to još jedan sjajan pas u prostor, ovoga puta od strane Luke Ilića, da bi Ratkov snažnim udarcem uz pomoć prečke smanjio rezultat.

Video: Treća sreća za TSC: Konačno su dali sjajan gol Zvezdi

Bio je pomenuti igrač i u 79. minutu u duelu sa Stefanom Lekovićem, tražili su igrači TSC-a možda i penal, ali je sudija Milanović samo odmahnuo rukom. Kada već pominjemo lekovića, dodaćemo i to da je mladi štoper dobio priliku da se nađe u startnih 11 nakon suspenzije Erakovića i povrede Milunovića. mada je svojim zalaganjem i partijama na pripremama to svakako zaslužio.

Zvezda je igrala i bez Mirka Ivanića i Aleksnadra Kataija koji je na teren ušao malo pre gola TSC-a, dok je domaćem timu i te kako nedostajao Saša Jovanović. Kao i kapiten Goran Antonić koji je odrađivao suspenziju.

Do kraja meča videli smo i dve gol-šanse Zvezde prerko Pešića i Kataija koji je sa nekoliko metara šutirao preko gola. Napadača crveno-belih je, s druge strane, golman Ilić sprečio da upiše svoj het-trik. Tražila je Zvezda i penal u nadoknadi vremena, lopta jeste pogodila Cvetkovića u ruku, ali je ona bila uz telo.

FK TSC - FK CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)

(Ratkov 70 - Pešić 20, 46)

TSC: Ilić, Cvetković, Petrović, Stojić, Čalušić, Stojković (Vukić 74), Radin (Kuveljić 78), Đakovac, Milosavljević (Mirčevski 74), Ilić (Seke 88), Ratkov.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Leković, Dragović, Rodić (Prucev 83), Mijailović, Kangva (Nikolić 54), Kanga (Katai 69), Bukari (Srnić 83), Mitrović (Azarov 69), Pešić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zijan

    7. mart 2023 | 19:02

    Bravo,nov stadion a struje nema,samo kod nas to možeš da vidiš i nigde više!

  • Navijac

    7. mart 2023 | 19:00

    A bore se za drugo mesto i kvalifikacije za ligu sampiona a nestaje im struje na stadionu. Pa kao da je 15 vek ili neko ratno stanje.. Jadan je nas i fudbal i uslovi u kom se on igra

  • Dejan

    7. mart 2023 | 20:45

    Ovom utakmicom TSC pokazuje koliko je bolja ekipa od Partizana.Zvezda rutinski igra opusteno lagano privodi prvenstvo kraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA