≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bizarno kolo u BiH fudbalu: Najveći derbi odigran u trening centru, u Mostaru na snazi i zabrana i bojkot

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako nešto nema čak ni u Superligi

  • 0
FK Sarajevo, Stadion Koševo Printskrin: Youtube/Jasmin Ibrulj

Situacija u fudbalskom prvenstvu BiH ne odskače previše od one u Srbiji. Nizak kvalitet fudbala, prazne tribine, oronuli stadioni, tereni kao oranice, dakle sve ono čemu svedočimo i u Superligi, pa otud kada se sve to ima u vidu i ne čudi vest da je najveći derbi BiH između sarajevskih rivala Sarajeva i Željezničara odigran van Sarajeva - u trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici!

Razlog za premeštanje derbija je renoviranje stadiona FK Sarajevo "Asim Ferhatović Hase" na kojem je trebalo da se igra meč, a kako policija nije mogla da garantuje bezbednost da se meč odigrao na "Bilinom Polju" takođe u Zenici (gde igra i nacionalni tim), FS BiH je na kraju odlučio da se derbi odigra na glavnom terenu trening centra Fudbalskog Saveza.

Bez prisustva gledalaca.

Na kraju, utakmica je završena rezultatom koji najbolje opisuje sve ono što se dešava u tamošnjem fudbalu i sve ono što je pratilo odigravanje derbija. Duplo ništa (0:0).

Ali ni ovo nije jedini bizar iz BiH fudbala u istom danu.

Naime, kasnije će još jedan gradski derbi odigrati ljuti rivali Velež i Zrinjski, koji je lider i aktuelni šampion.

I tu će situacija, barem kada je o navijačima reč, biti otužna jer je Fudbalski savez BiH doneo odluku o zabrani dolaska gostujućih pristalica.

- Fudbalski klub Velež Mostar obaveštava sve svoje članove, navijače, simpatizere i prijatelje kluba, kao i celokupnu sportsku javnost da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio da će se predstojeći gradski derbi između FK Velež Mostar i HŠK Zrinjski Mostar na stadionu Rođeni odigrati bez prisustva gostujućih navijača. Iako je Fudbalski klub Velež Mostar izvršio nadljudske napore i uprkos svemu izgradio gostujuću tribinu, te poslao službeni dopis, odluka Saveza BiH se nije menjala - rečeno je u saopštenju kluba iz Mostara.

U toku dana reagovale su i najvatrenije pristalice gostujućeg kluba.

- Ponižavajući kavez daleko u mraku, zar se tako odnosi prema mostarskom prvaku - transparent je koji je osvanuo na ogradi stadiona Veleža.

Iz solidarnosti prema gostujućeoj grupi, bojkot derbija najavile su i najvatrenije pristalice domaćeg kluba pa će ambijent na stadionu "Rođeni" biti osiromašen za navijački žar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA