≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bajern je prejak za PSŽ i zasluženo ide u četvrtfinale LŠ, Milan odoleo u Londonu

Vreme čitanja: oko 3 min.

bavarci sa 2:0 dobili u Minhenu, dok su Rosoneri uspeli da sačuvaju mrežu protiv Totenhema i zbog gola kod kuće idu dalje

  • 4
FK Bajern Minhen Foto: AP/Tanjug

Iako je u pitanju ekipa koja je pravljena da osvoji Ligu šampiona, fudbaleri Pari Sen Žermena još jednom su razočarali i takmičenje u najelitnijem fudbalskom rangu završili su u osmini finala!

Šanse za četvrtfinale bile su im umanjene još posle prvog meča sa Bajernom koji su izgubili sa 1:0 na Parku Prinčeva, da bi i u revanšu Sveci morali da pruže ruku Bavarcima. I to nakon nove pobede domaćeg tima, ovoga puta 2:0 (0:0).

BAJERN MINHEN - PSŽ 2:0 (0:0)

(Šupo Moting 61, Gnabri 90)

Bajern: Zomer - Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis - Kimih, Gorecka - Musijala (Mane 82), Miler (Kanselo 86), Koman (Gnabri 86) - Šupo Moting (Sane 68).

PSŽ: Donaruma - Markinjos (Mukiele 36, Bičiabu 46), Ramos, Danilo - Hakimi, Ruiz (Zaire-Emeri 76), Verati, Vitinja (Ekitike 81), Mendeš (Bernat 81) - Mesi, Embape

Junak trijumfa nemačkog šampiona bio je kamerunski reprezentativac Erik Šupo Moting koji je u 63. minutu iskoristio grešku Marka Veratija i bez problema matirao Đanluiđija Donarumu. Na taj način je praktično sve i rešio, da bi Serž Gnabri u 90. minutu samo "pečatirao" plasman svog tima dalje.

Kada je u pitanju taj prvi gol, petljao je Verati u svom kaznenom prostoru. Loptu mu je izeo Tomas Miler, dodao do Leona Gorecke koji je istu prosledio ka pomenutom strelcu - za veliku radost domaćeg tima.

Bilo je to Milerovo iskupljenje, jer je samo devet minuta ranije napravio veliku glupost koja je njegov tim koštala gola. Šupo Moting je postigao gol i nije bio u ofsajdu, ali Miler jeste i uticao je na igru tako što je išao na loptu. Usledio je poziv iz VAR sobe i gol je poništen.

Bajern je greške rivala iskoristio, PSŽ s druge strane nije. Jer, Vitinja je u 38. ispred sebe imao prazan gol posle greške golmana Somera. Međutim, De Liht je neverovatno intervenisao. Prethodno je i Lionel Mesi u 25. imao sjajnu šansu kada je izblokiran.

Mesi se u svom 150. meču u LŠ praktično nije ni video, dok je najbolju priliku za Svece u drugom poluvremenu imao Serhio Ramos. Igrao se 65. minut kada je šutirao glavom posle kornera, da bi Somer vrhovima prstiju sačuvao mrežu. Na kraju, Gnabri je pogodio za konačan rezultat - 2:0, posle sjajne kontre. Vredi pomenuti i da je Maneu u 95. poništen gol zbog ofsajda.

Bio je PSŽ bolji tim u prvom poluvremenu, imali su i nekoliko sjajnih napada iztranzicije preko Embapea, ali je Bajern ponovo uspeo da sačuva mrežu u prvih 45 minuta. Zanimljivo, Bavarci nijednom do sada nisu primili gol u prvom poluvremenu u LŠ.

Što se tiče utakmice u Londonu, između Totenhema i Milana, ona je zbog velike gužve kasnila 11 minuta u odnosu na meču u Minhenu i završena je bez pobednika - 0:0.

FK Totenhem - FK Milan Foto: AP/Tanjug

To znači da su Rosoneri prošli dalje s obzirom na to da su u prvoj utakmici u Milanu slavili sa 1:0 golom Braima Dijaza.

Milan je u prvih sat vremena imao dve dobre prilike preko Mesijasa i pomenutog Dijaza, ali lopta nije htela u gol. Totenhem svoju najbolju u 64. kada je Menjan zaustavio šut Hejbjerga. Potom je u 94. i Kejn odlično tukao glavom, da bi se golman Milana opet istakao.

Tražili su Pevci i penal u 84. minutu, nakon što je Sančez pao u kaznenom prostoru. Nisu ga dobili, ali jesu crveni karton u 77. kada je Kristijan Romero po drugi put dobio javnu opomenu.

Totenhem - Milan 0:0

Totenhem: Forster - Romero, Lengle, Dejvis - Rojal (Rišarlison 70), Skip, Hejbjerg, Perišić (Poro 53) - Kuluševski (Sančez 83), Kejn, Son

Milan: Menjan - Kalulu, Tomori, Tšau - Mesijas (Saelmakers 56), Tonali, Krunić, Ernandez - Dijaz (Benaser 81), Leao (Rebić 89) - Žiru (Oriđi 81)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    8. mart 2023 | 23:09

    Što mi drago zbog Bajerna i što je postavio veštačku tvorevinu, zvanu PSŽ na svoje mesto 😁.

  • Zirge

    8. mart 2023 | 22:28

    PSŽ sa mesijem i embpeo nula a tolike milione zatađuju sramota

  • Miki

    9. mart 2023 | 07:45

    Topi plastiku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA