≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kopi" Roma, "pejst" Leverkuzen: Identične pobede Italijana i Nemaca u LE, na druga dva meča čak 10 golova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Viđeno je ukupno 14 pogodaka na četiri utakmice

  • 0
Liga Evrope Foto: Tanjug/AP

Kompletirane su prve četiri utakmice kada je reč o osmini finala Lige Evrope, a Roma i Bajer Leverkuzen upisali su pobede na domaćem terenu, dok na preostale dve utakmice u terminu od 18.45 nije bilo pobednika.

Roma je na svom terenu bila bolja od Real Sosijedada rezultatom 2:0, a srpski fudbaler Nemanja Matić, na terenu je proveo svih 90 minuta, a uz to "zaradio" je i žuti karton. Italijanski klub je tokom čitavog meča bio bolji rival, i onaj koji se pita na terenu, što potvrđuje i podatak da je Sosijedad uputio samo jedan udarac u okvir gola Rome.

Izabranici Žozea Murinja su sa druge strane iskorsitili svoje prilike, i od tri šuta u okvir, dva su završila u mreži španskog tima. Prvo je u 13. minutu pogodio Stefan El Šaravi na asistenciju Tamija Abrahama, da bi potom u 87. minutu Maraš Kumbula postavio konačnih 2:0, posle dodavanja Paula Dibale.

Bajer Leverkuzen je identičnim rezultatom bio bolji od ekipe Ferencvaroša. Doduše, tu je viđen nešto ujednačeniji odnos snaga na terenu, ali su domaći uspeli da svoje šanse krunišu pogocima. Prvo je u 10. minutu mrežu zatresao Kerem Demirbaj posle dodavanja Florijana Virca, a u 86. minutu Edmond Tapsoba je rešio pitanje pobednika na asistenciju Adama Hložeka.

U druge dve utakmice viđeno je još više uzbuđenja, pogotovo u Berlinu, gde je Union u samom finišu izborio remi protiv belgijskog Rojal Uniona rezultatom 3:3. Bonifejs je doveo goste do prednosti u 28. minutu, ali je tri minuta pre odlaska na obaveznu pauzu pogodio hrvatski reprezentativac Josip Juranović, i to na fenomenalan način iz slobodnog udarca.

U 58. minutu je Fertesen ponovo doneo prednost gostima, da bi u nastavku Knohe prvo promašio penal u 69, a potom odmah i ispravio grešku i pogodio za 2:2. Tri minuta kasnije je Bonifejs ponovo pogodio za radost gostujućeg tima, ali je u 89. minutu Mihel pogodio i postavio konačnih 3:3.

U četvrtom meču, Sporting i Arsenal su remizirali u Lisabonu sa 2:2. Viđena je prava ludnica i po dva pogotka u oba poluvremena. Arsenal je poveo preko Salibe, da bi izjednačio Inasio deset minuta pre odlaska na pauzu. Već početkom drugog poluvremena, Paulinjo je doneo kompletan preokret domaćima, ali je Morita postigao autogol u 62. minutu, čime je postavljenih konačnih 2:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA