≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bura u Zagrebu na Skupštini Dinama: "Mamićevci" srušili kvorum, nastavlja se rat za vlast u klubu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do daljeg, klubom će upravljati vremešni Barišić sa saradnicima

  • 2
dinamo zagreb Foto: index.hr

Rat za Dinamo se nastavlja. Na današnjoj haotičnoj skupštini, koja je po mnogo čemu bila istorijska, članovi Skupštine okupljeni oko Zdravka Mamića i njegovih ljudi na čelu sa Damirom Zorićem su nakon gotovo dva sata natezanja napustili skupštinu i tako joj srušili kvorum, prenose hrvatski mediji.

Do daljnjega, odnosno do nove skupštine Dinamom će vladati predsednik kluba, 86-godišnji Mirko Barišić i uprava kluba u kojoj su trenutno Vlatka Peras i Dario Šimić te Amra Peternel koja je na bolovanju.

Mamićeva struja tako nije pobedila, ali nije ni Barišićeva koja će, u skladu sa statutom, nastaviti da vlada klubom do sledeće skupštine koja će biti održana krajem godine.

Burna Skupština najtrofejnijeg hrvatskog kluba održana je u hotelu "Šeraton" ispred kojeg su se od samog starta okupili najvatreniji navijači Dinama "Bed Blu Bojsi" i skandirali protiv osuđenog i odbeglog Zdravka Mamića.

Podsetimo, osim Zdravka, u bekstvu je i njegov brat Zoran, bivši trener Dinama, dok je Skupštini kao delegat prisustvovao njihov stariji brat Stojan - nekadašnji vrlo uspšešni fudbaler Dinama. On je čvrsto branio stranu svoje braće.

- Da ti nije bilo Zorana (Mamića, prim. aut), pas'o bi travu - rekao je Mamićev brat u jednom trenutku dr Hrvoju Šojatu u pauzi.

Hrvatski mediji prenose da su tokom skupštine dominirali povici "Slobodni Dinamo", Dinamove navijačke pesme i protivmamićevski pokliči, a nakon što su "mamićevci" napustili skupštinu, navijači su zapalili baklje. Jedan od njih je nakon skupštine čak i udario šakom "mamićevca" Ivu Šuška, koji je čekao taksi ispred hotela.

Šušak nije ozbiljnije povređen, a novinarima je samo potvrdio da se incident dogodio.

- Od sutra krećemo na izradi novog statuta, koji nas nikad više neće dovesti u ovakvu situaciju. Stvorićemo radnu grupu u kojoj će biti i predstavnici navijača i stručnjaci kako bismo ga što pre promenili. Nećemo stati u naporima za novi stadion, to vas uveravam. Ta priča će ići dalje. Bilo bi smešno reći da će sad oko toga biti pauza. Jako ćemo se koncentrisati na ekipu, fudbal, rezultate i školu jer to ne sme doći u pitanje. To je imperativ - izjavio je posle Skupštine Mirko  Barišić.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    9. mart 2023 | 23:48

    Hahahaha Barišić uzima recept iz Zvezde i Partizana🤣Mamić najurio huligane sa platnog lista kluba a ovaj hoće da ih vrati. Zato su i protestovali ispred🤣

  • Fredy

    9. mart 2023 | 23:40

    Gde bu Dinamo bio da nisu imali Mamica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA