Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijani pišu: "Matić je Murinjova projekcija na terenu, ostaje u Romi još godinu dana"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matiću ugovor sa italijanskim klubom ističe krajem juna ove godine

  • 0
Nemanja Matić Foto: Domenico Cippitelli/LiveMedia / / IPA / Profimedia

Fudbaleri Rome savladali su ekipu Real Sosijedada sa 2:0, u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope, a veliki doprinos na terenu dao je i srpski fudbaler Nemanja Matić.

Osim pobede italijanskog predstavnika, koji je jednom nogom zagazio u četvrtfinale, meč je obeležio i sukob na terenu, a u centru pažnje našli su se Matić i Brajan Kristante. Kako su preneli italijanski mediji, Roma je tokom drugog poluvremena izgubila jednu optu na sredini terena, a Matić je zbog toga bio izrazito ljut na svog saigrača.

Došlo je i do "bliskog susreta" i unošenja u lice, nakon čega je Vajnaldum ekspresno reagovao i razdvojio ih. Razmenili su još nekoliko reči, ali se ipak sve završilo za nekoliko sekundi.

Nemanja Matić Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Ova situacija je još jednom pokazala koliko Roma znači Matiću, ali i koliko on znači njoj. Italijanski mediji, opisali su Matića kao "Murinjovu projekciju na terenu", a kako prenosi "Tutomerkato", uskoro bi moglo da dođe do produžetka saradnje. Matiću ugovor sa italijanskim klubom ističe krajem juna ove godine, ali čini se da bi uskoro moglo doći do nastavka saradnje dve strane.

Kako nalaže stavka u Matićevom ugovoru, ukoliko srpski fudbaler na bar 50% utakmica u sezoni odigra minimalno 45 minuta, ugovor će se automatski produžiti na još godinu dana. To bi značilo da će Matić ostati u dresu Rome do leta 2024. godine, ukoliko ne dođe do značajnijeg produžetka saradnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA