Vreme čitanja: oko 1 min.

Novopečeni Piksijev Orao Samardžić sve manje igra za Udineze: Protiv Empolija ušao u 87. minutu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazar je poslednja četiri meča počeo sa klupe i tek na kašičicu dobio šansu

  • 3
Lazar Samardžić, FK Udineze, Serija A Foto: Profimedia

Od momenta kada je Srbija dobila novog aduta u vidu Lazara Samardžića (21) kao pojačanje na reprezentativnom planu, igre i rezultati Udineza su pod pojačanom pažnjom ovdašnjih ljubitelja fudbala i posebno stručnog štaba Dragana Stojkovića. Samardžić se već našao i na Piksijevom spisku za mečeve sa Crnom gorom i Litvanijom i tada bi trebalo i očekivati njegov debi za nacionalni tim za koji se odlučio.

Samardžić je u subitu bio u akciji u pobedi "Fruilujanaca" nad Empolijem od 1:0, ali samo kao rezerva. Odigrao je tek nekoliko minuta.

Bio je ovo četvrti uzastopni meč na kojem je trener "Zebri" ostavio Samardžića na klupi i dao mu tek malu minutažu u samoj završnici utakmice.

Samardžić je prethodno protiv Atalante igrao 12 minuta, pre toga protiv Specije 24 minuta, a 15 minuta je proveo na terenu protiv Intera.

Na pomenuta četiti meča bio je bez učinka.

Ove sezone momak rođen u Berlinu upisao je dva gola i četiri asistencije, od kojih je poslednju imao protiv Sasuola (2:2) kada je i poslednji put počeo meč u startnoj postavi. Od tada, Sotil je našao druga rešenja a novopečenog srpskog reprezentativca poslao na klupu do daljeg.

Samardžić, inače, nije konstantano prisutan u prvoj postavi ekipe, čas je starter, čas mečeve počinje sa klupe, ali to su naravno neke očekivane stvari za mladog igrača u zahtevnoj ligi kakva je Serija A. Sezonu je krenuo sa klupe, potom je imao dobar uzlet kada je i zabeležio svoje najbolje partije da bi u psoeldnej vreme ponovo vraćen među rezerviste.

Videćemo i to vrlo uskoro kako će se Lazar pokazati kod Piksija i kako će se uklopiti u koncepciju srpskog selektora koji je uložio velike napore da ga ubedi da zaigra za naš nacionalni tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale Berlin

    11. mart 2023 | 21:07

    Ništa on nije poseban! Prosečan i dosadan igrač. Naduvana desetka u nemačkoj U21. Još je dao izjavu da se više oseća kao nemac...

  • Veteran

    11. mart 2023 | 20:16

    Evo još jedan rezervista bez kondicije u reprezentaciji,znači za Srbiju igraju samo oni što mogu jedno poluvreme da izdrže ,i to jedva!?🤐

  • Srle

    12. mart 2023 | 01:52

    Čitam ovde komentare pa ne verujem, dečko ima 21 godinu. Gospodo koji komentarišete malo bolje pratite fudbal. Dečko je igrač poteza, biće to veliki majstor, samo mu treba malo vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA