≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizanov kraj agonije: Duljaj upisao prvu pobedu na klupi crno-belih, prekinut niz od 4 meča bez trijumfa

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mladost se dobro držala skoro sat vremena, ali je na kraju poklekla

  • 43
FK Mladost Lučani - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Treća sreća za Igora Duljaja na klupi Partizana! Posle poraza i remija u dva prva meča na mestu trenera prvog tima, Duljaj je sa crno-belima upisao prvu pobedu i to na teškom gostovanju u Lučanima - 3:0. Golove za goste iz Beograda su postigli Svetozar Marković, Kvinsi Menig i Bibars Natho čime su svakako u određenoj meri olakšali svom timu borbu za drugo mesto.

Kada se "licem u lice" nađu dva tima koja su u slaboj formi, uz to duži vremenski period nemaju pobedu na kontu i pride su primorani da igraju na terenu koji više liči na oranicu nego li na fudbalsko igralište, jasno je da tu od dobrog fudbala nema ništa, da će publika, ona malobrojna na stadionu u Lučanima i kraj TV ekrana biti uskraćena za kvalitetnu igru.

Sve navedeno je dobilo potvrdu u većem delu prvog poluvremena između Mladosti i Partizana, koji su do same završnice pokušavali da "uhvate konce" i u slaboj partiji makar na individualnu grešku "ulove" protivnika, no, ni od toga nije bilo ništa. Borba se mahom vodila između dva kaznena prostora, gde je bilo teško naslutiti ko je favorit, a ko autsajder, jer timovi naprosto nisu uspevali da se nametnu, niti razviju kompaktniju igru, što zbog navedenih uslova, što zbog forme, odnosno odustva iste.

Partizan od početka u prepoznatljivom sastavu, sa samo jednom konkretijom promenom, pošto je trener Igor Duljaj na teren od početka poslao mladog Sameda Baždara, dok je na klupi ostao Bibars Natho, dok je sa druge strane domaćin lišen pomoći golmana Samčovića, sa Tomićem na klupi, ali uz takođe prepoznatljiv ostatak tima.

FK Mladost Lučani - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Ali, od dobrog fudala nije ilo ništa, videlo se od početka da su oba tima u grču, da nedostaje samopouzdanja, autamotizama, tečih akcija, samim tim im konkretih prilika za gol. Sve što je bilo vredno pomena u prvih 40 minuta igre je dobro šansa Kvinsija Meniga na samom početku duela, koju je Holanđanin sam iskreirao tako što je, umesto "pomoćne igre" Dijabateom, fintirao čuvara, zatim zalomio i drugog, a potom vrlo dobro i šutirao, ali je golman Savić, iako na zemlji, ostavio stopalo i uspeo da spase svoj tim.

Imali su crno-beli i još dva pokušaja preko Baždara i Pavlovića, ali su oa udarca bila neprecizna i bezopasna po Savića. Kada je zaličilo da ritam utakmice opada, dva tima su u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremea pokazala više nego u gotovo celom poluvremenu.

Prvo je zicer promašio Andrija Pavlović i to u 39. minutu, a svemu je prethodilo oduzimanje lopte Lučancima u opasnoj zoni, posle čega je Kolorado povukao brzu kontraakciju, na vreme proigrao napadača, koji je mogao da "pita" Savića gde da šutirao, no, uputio je udarac posred gola i upropastio priliku za vođstvo.

Uzvratila je Mladost munjevito, samo dva minuta kasnije, Mirić je umakao čuvaru u kaznenom prostoru, vratio povratni pas ka Radivojeviću, koji je odmah šutirao, međutim, Aleksandar Popović je ušao u šut i uspeo da spase Partizan.

Imao je u smiraju prvog dela solidan pokušaj i Fuseni Dijabate, čak je lopta prilikom udarca sa 16 metara i zakačila blok, promenila potanju, ali je Savić bio koncentrisan i uhvatio loptu.

Bolje je Partizan ušao u nastavak duela od Lučanaca, imao veliku priliku preko Sameda Baždara već posle minut igre u drugom poluvremenu (stativa), pokušao i preko Kolorada, koga je u poslednjem mometu blokirao Leković, da bi na kraju bedem Mladosti popustio,

Bio je to 52. minut, Kvinsi Menig je dobro cetrirao sa levog boka, loptu je "preglavao" Pavlović, potom prvi put pokušao Svetozar Marković, a posle slabe intervecije Lekovića, štoper Partizana je pogodio iz drugog pokušaja. VAR je proveravao situaciju punih sedam minuta, ugao kamare je bio otežavajuća okolnost, jer su u pitanju bili milimetri, no, na kraju je gol prizat - 0:1.

Video: Sporni gol Partizana! Da li je bio ofsajd?! 7 minuta se odlučivalo u VAR sobi

Razigrao se Partizan posle vođstva, jasno da je gol skinuo veliko breme sa Duljajevog tima, koji je od svojih igrača tražio čvršću igru, jače duele, ali je i pored toga bilo očito da domaćin ne može da isprati crno-bele, koji su pretili preko Natha, ponovo Markovića, te Meniga koga su domaći teško neutralisali.

Epilog svega - duplirano vođstvo gostiju i to upravo preko Holanđanina koga je u 78. minutu proigrao Dijabate za nedostižnih 2:0.

Nastavili su crno-beli i u završnici da pritiskaju Lučance, uspeli u završnici da postignu i treći gol i to posle akcije Jovića i Natha, koji je stavio tačku na pobedu svog tima.

Video: Jović driblao, pa asistirao usamljenom Nathu: Partizan potvrdio prvu pobedu Igora Duljaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДС

    12. mart 2023 | 19:35

    Заседала народна скупштина и суд удруженог рада, донета одлука мора да се призна погодак партизанима.

  • 7f

    12. mart 2023 | 19:34

    Ofsajd ko kuca

  • Vratiće se rode

    12. mart 2023 | 19:49

    Zar i protiv Mladosti vama treba pomoć suduja, stvarno ste dotakli dno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA