≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najmlađi trener u ligama petice bez UEFA licence kosi velike: Pao i Monako, Rems bez poraza 18 utakmica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vil Stil je trenerska priča godine

  • 0
Will Still Vil Stil Reims  Rems Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Remsa porazili su Monako 1:0 u gostima tako produžili neverovatan niz mečeva bez poraza. Ovo je bio već 18. duel za šestostrukog prvaka Francuske (poslednju titulu osvojili 196. godine) na kojem nije poražen, a ova najduža serija, sad to već i mnogi znaju, poklopila se sa dolaskom Vila Stila na klupu ekipe.

Kao što je poznato, Stil je sa 30 godina i dalje najmlađi trener nekog tima u ligama "petice", a ono što je za njegov slučaj najzanimljivije i čini da njegova priča bude jedna od najlepših fudbalskih ove sezone - on još uvek nema trenersku UEFA profi licencu.

Radi na tome, ali sve dok ne bude imao i papir iz Niona njegov klub će morati da plaća u kasu Lige 1 25.000 evra svaki put kada Stil sedi na utakmici i vodi ekipu.

Vil Stil je u nedelju komadnovao ekipom kojoj je pobedu i novi pomak na tabeli doneo Amerikanac Forelin Belogun u 51. minutu.

Will Still Vil Stil Reims  Rems Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Rems je tako nastavio seriju bez poraza, sad je već na četiri boda iza petoplasiranog Rena i ne bi bilo nerealno i da se umeša za evropsku poziciju ako nastavi u ovakvom tempu do kraja sezone.

O Vil Stilu je šira evropska fudbalska javnost čula tek pre izvesnog vremena kada je ovaj momak preuzeo Rems i krenuo da niže uspehe, a to mu je bio i prvi samostalni trenerski poziv, mada je dugo već "u materiji" zvanoj fudbal i taktika.

Vil je Englez rođen u Belgiji, gde je i krenuo sa trenerskim poslom najpre kao analitičar u belgijskim niželigašima, potom i kao asistent u prvoligašima gde se i afirmisao. Pekao je zanat i preko popularne igrice "Fudbal menadžer", po čemu je takođe poznat šire od Belgije i Francuske, a priliku da napravi veliki uzlet u karijeri dao mu je Rems i, kako stvari stoje, pred ovim momkom je ozbiljna trenerska karijera.

Video: Nikolić: Očekujem da igrači Partizana pokažu ponos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA