≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Burna rasprava na Skupštini zbog pitanja o premijama iz Katara: Ovako su iz FSS odgovorili na to

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mirko Poledica je kao delegat postavio pitanje o raspodeli novca, na šta je odgovorio generalni sekretar Jovan Šurbatović

  • 6
Jovan Šurbatović, Branislav Nedimović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Burna je bila Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je za novog predsednika izabran Dragan Džajić, koji je dobio 78 od 79 glasova delegata. Jedini koji nije glasao bio je Mirko Poledica, koji je napustio sednicu neposredno pre glasanja, a nakon što je održao nekoliko burnih govora, među kojima je i onaj da je ovo možda pobeda Džajića, ali i najveći životni poraz.

Glavno pitanje Mirka Poledice tokom govora bilo je da li je istina da su čelnici FSS dobili velike premije iz Katara i upitao je generalnog sekretara Jovana Šurbatovića o tome kako je raspodeljen novac i kako reaguje na te optužbe.

- Razlog zašto sam se javio za reč je činjenica da ne možemo da shvatimo kako se troši novac, zato smatram da su se pojavile razne afere kako se troši novac i neću nikoga da optužim, ali voleo bih kao delegat da nam kaže da li je tačno i u kom iznosu je deljen novac. Da li su te optužbe od 350.000 evra koje su rukovodioci delili, ako se to desilo, da li je toliko i ako nije, koliki je iznos bio u pitanju - pitao je Poledica.

Mirko Poledica Foto: MN Press/Marko Metlaš

Na ovo pitanje je odgovor dao generalni sekretar Jovan Šurbatović, koji je istakao da je sve urđeno u skladu po dogovoru koji je potpisan sa igračima još pre početka kvalifikacija.

- Sa posebnim zadovoljstvom ću odgovoriti na ovo pitanje i da konačno stavimo tačku na gluposti. Nije bilo nikakve podele novca i zloupotrebe. Sve je urađeno u skladu sa sporazumom koji se potpisuje sa igračima, i to na isti način kao što se čini godinama i decenijama unazad. Pre početka kvalifikacija IO donese odluku o podeli sredstava u slučaju plasmana na Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Dakle, 60 odsto od zarađenih para ide Savezu, a 40 odsto ide igračima. Od tih 40, igrači se 2,5% odreknu za Radnu zajednicu. Sve ostalo ostaje Savezu i 5 odsto ide svim zaposlenima u FSS i SC Stara Pazova.

- To je taj novac koji je podeljen i ranije, nikakvih basnoslovnih para nije bilo. To nije moguće. Ako ste radili negde, znate da ja ne mogu kao nalogodavac da kažem, "prebaci gospodinu Poledici 350.000 evra". Meni je žao što ste se vi i mnogi u javnosti upecali na bombu jednog nezadovoljnog političara, ali vrlo brzo ćete videti sve na sudu, jer smo pokrenuli postupak. Mi smo dobili preko 30 presuda protiv istih lica i na CAS i pred domaćim sudovima - rekao je Šurbatović, nakon čega se Poledica ponovo javio za reč i zahtevao da Skupština ubuduće kao poslodavac čelnika FSS ima uvid u tokove novca.

Jovan Šurbatović, Branislav Nedimović Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Hvala vam na pojašnjenju i jako mi je drago da to čujem, ali žao mi je što javnost nije bila obaveštena, mislim da je Savez trebalo da se oglasi i da obavesti ovo o čemu ste me sada obavestili. Skupština je vaš poslodavac, mi nemamo nijedan dokument, ne znamo šta ste potpisali, nismo dobili ni informacije koja je bila raspodela u tom ličnom delu, ta praksa mora da se promeni. Mi ne možemo nijedan dokument da tumačimo jer se finansije stavljaju u neke kolone gde se ništa ne može videti. Mi kao članovi Skupštine moramo da imamo uvid u tok novca i kako se on troši pojedinačno - rekao je Poledica, a ubrzo nakon svog govora je i napustio sednicu pre samog glasanja.

Video: Prva poruka Dragana Džajića sa mesta predsednika FSS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    14. mart 2023 | 16:27

    Pa sto bar ne procita dva puta to sto su ti napisali pre nego sto izadje muceni Dzajo :(

  • Sasa

    14. mart 2023 | 17:25

    U kom svojstu skuptinom perdsedava Nedimovic,

  • fss pravda

    14. mart 2023 | 23:32

    Pa sto ne kaze koliko je kome uplatio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA