≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gent ima čudo od igrača: Neverovatni Orban za tri minuta postigao het-trik, Turci su ga dobro upamtili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigao je iz Norveške za tri miliona u januaru i već je postigao 12 golova za belgijski tim u svim takmičenjima

  • 0
Gift Emmanuel Orban Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Belgijski Gent je u januaru moguće napravio "posao veka" kada je za tri miliona evra doveo Nigarijca Gifta Emanuela Orbana (20) iz norveškog Stabeka. Od tada, ovaj momak hara i razara gde god se pojavi. U sredu uveče, verovali ili ne, ovaj 178 cm visoki golgeter postigao je het-trik protiv Bašakšehira - za samo tri minuta (31, 32, 34), preciznije, za 204 sekunde?!

U pitanju je revanš meč osmine finala Lige konferencije. Posle 1:1 u Belgiji, gosti su već posle 37 minuta imali 4:0 i već tada obezbedili prolaz dalje ponajviše zahvaljujući junaku Orbanu, neverovatnoj gol-mašini. Na kraju, konačnih 1:4 postavio je Januzaj.

Nigerijac je sada samo na gol zaostatka za trenutno najboljim strelcem Lige konferencije Lukom Jovićem koji na svom kontu ima šest pogodaka.

Ako mislite da je ovo bio najbolji golgeterski učinak Nigerijca ove sezone na jednoj utakmici, iako je svakako najbrži, varate se. On je nedavno u prvenstvenom meču protiv Zulte Varegema postigao četiri gola!

Dakle, za samo tri dana Nigerijac je postigao neverovatnih sedam golova!

Zbirno, na pet utakmica koliko je odigrao od dolaska u klub u januaru, postigao je sedam pogodaka.

U Stabeku je je bio jednako ubojit - na 25 utakmica u svim takmičenjima postigao je 19 golova i upisao sedam asistencija.

Zapamtite ovo ime - Gift Emanuel Orban!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA