≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki povratak italijanskog fudbala: Najviše klubova u 1/4 finalu Lige šampiona dolazi sa Čizme

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napoli, Inter i Milan ostali u konkurenciji za najvredniji pehar

  • 2
Viktor Osimen Foto. AP/Tanjug

Prvi put posle mnogo godina klubovi iz Italije dominiraju u Ligi šampiona. Od osam preostalih ekipa u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju čak tri dolaze sa "Čizme", i to zahuktali Napoli i milanski rivali Inter i Milan, koji su se dan ranije, daleko teže od rivala sa juga, kvalifikovali u četvrtfinale.

Ljubitelji "Kalča" zaista dugo nisu imali razloga za zadovoljstvo kao što ga imaju u sezoni 2022/2023. koja se može pokazati i kao prekretnica za italijanski klupski fudbal koji je godinama tavorio i po rezultatima i po prisustvu najboljih klubova u završnici takmičenja.

Za razliku od mnogih prethodnih sezona, u osmini finala Lige šampiona prošla su samo dva kluba iz lige u kojoj se obrće daleko najveći novac.

Mančester siti je "gaženjem" Red Bula poslao poruku da ga i ove sezone zanima samo najviši stepenik, onaj na kom nikad nisu bili, dok se od Čelsija, potentnog, ali i dalje neuhodanog sa novajlijama, može očekivati bukvalno sve i svašta do kraja.

Portugalija će u Benfiki imati jakog aduta u najjačem takmičenju.

Velikan iz Lisabona je u dvomeču sa Brižom isprašio Belgijance ukupnim rezultatom 7:1, u domaćoj ligi nema mu ravnog, i možda je ovo baš ona sezona koju navijači "Orlova" čekaju još od ere Euzebija i šampionskih 1961. i 1962. godine.

Ako iko zna kako se ulazi u finale Lige šampiona onda je to bez dileme Benfika koja je posle dve osvojene titule još pet puta igrala meč za trofej i svih pet puta ga izgubila.

Benfika i Klub Briž Foto: Tanjug/AP

Čast svima, ali Bajern i Real prema svemu čime raspolažu, istoriji, tradiciji, kvalitetu i moći, su glavni kandidati da se na kraju ugrabe najvažniji klupski trofej.

Bavarci su sa svog puta eliminisali Mesija, Embapea i Nejmara i to tako da će nadalje prostiv svakog ko im izađe na crtu biti favoriti - osim protiv Reala.

O Madriđaniam je dovoljno reći da su "petardom" razmontirali Liverpul za 90 minuta fudbala, pa shvatiti kolika moć leži u ekipi Karla Anćelotija. Pritom, titula na domaćem tlu izmiče "Kraljevićima" pa će Benzema, Vinisijus, Modrić i kompanija sve karte nadalje baciti na juriš ka 15. "klempavom peharu" u istoriji kluba.

Na kraju krajeva, ovo je njihovo takmičenje. Tu najbolje plivaju, tu igraju bolje od svih.

Svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona.

Milan, Inter, Napoli (Italija)

Čelsi, Mančester siti (Engleska)

Benfika (Portugalija)

Real Madrid (Španija)

Bajern (Nemačka)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA