≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je novi štoper Piksijevih Orlova? Kao klinac igrao i za Partizan i za Zvezdu, a sada drži odbranu TSC-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz redova crveno-belih je bio pozajmljivan i vraćan nekoliko puta, a nosio je dres Grafičara, Zlatibora i Metalca

  • 3
Nemanja Stojić Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odredio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve Orlova protiv Litvanije i Crne Gore, a među njima ima lica koja nisu u potpunosti poznata celokupnoj srpskoj javnosti.

Kao što je bilo i najavljivano, Lazar Samardžić iz Udinezea prihvatio je da igra za srpsku selekciju, a na spisku Orlova nalazi se i štoper TSC-a Nemanja Stojić.

Ovaj 25-godišnji momak rođen u Beogradu bio je član reprezentacije koja je išla na američku turneju sastavljena iz kadrova Superlige Srbije.

Definitivno je tu Piksiju zapao za oko, te je sada dobio i poziv za veoma bitan ciklus za Srbiju koja nikada nije do sada pod tim imenom izborila Evropsko prvenstvo.

Stojić je u mlađim kategorijama bio član Partizana, a onda i Crvene zvezde.

Iz redova crveno-belih je bio pozajmljivan i vraćan nekoliko puta, a nosio je dres Grafičara, Zlatibora i Metalca.

U julu 2021. godine je iz Zvezde, za koju nije nastupio na zvaničnom susretu, prešao u Metalac, a iz Gornje Milanovca se obreo u TSC.

Bačka Topola sada ima stabilnog člana Superlige Srbije i Stojić je zaslužan za to što se njegova ekipa nada i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Trenutno su dva boda daleko od te druge pozicije koju drži Partizan, ali se čini da kvalifikacije za neko evropsko takmičenje ne mogu da izmaknu.

Koliko je dobra odbrana TSC-a na čelu sa Stojićem govori i činjenica da je ta ekipa primila tek 19 golova u 26 odigranih kola, što je stavlja na drugo mesto iz Zvezde.

Od nešto manje poznatih imena srpskoj javnosti, na spisku je još Dragan Rosić, golman Radničkog iz Niša, dok su svi ostali igrači već učestvovali u zvaničnim bitkama srpske selekcije.

Video: Piksi nakon pobede u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA