≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Partizan izgubio i od drugog najgoreg tima lige: Tužni crno-beli i dalje bez pobede u Humskoj u 2023. godini

Vreme čitanja: oko 5 min.

Posrtanju Partizana se ne nazire kraj, apsolutni heroj pobede Surduličana golman Ranđelović

slobodan urošević Foto: MN Press

Dok košarkaši pronose slavu imena Partizana na Balkanu i u Evropi, fudbaleri crno-belih dobrano "tabaju" imenu i grbu kluba, jer ni peti put u nizu nisu uspeli da slave na stadionu u Humskoj! Ovoga puta su poraženi od Radnika iz Surdulice sa 2:1 i to golovima Andrije Radulovića i Ranko Jokića, odnosno Rikarda Gomeša koji je samo ublažio novu katastrofu crno-belih zbog koje, verujte, neće niko odgovarati.

Kada, narodski rečeno, uđe voda u uši ne pomažu ni promene trenera, ne pomaže ni nešto "ležerniji" pristup rivala, kao, recimo, u prošlom kolu u Lučanima (neka tumači kako ko želi), nema i sreće, niti pomoći više sile, jer i nakloost Fortune treba da se zasluži. Partizan, odnosno sve oni koji trenutno imaju veze sa fudbalskim klubom, očito su nešto debelo zabrljali, jer crno-beli izgledaju i igraju kao da su prokleti, kao da nisu u stanju da pobede ni neku amatersku ekipu, a kamoli rivale iz Superlige.

Tome u prilog i prvo poluvreme duela sa Radnikom u Humskoj, u kome je Duljajev tim tri puta pogađao stativu, imao pride još nekoliko zrelih prilika, a na pauzu je otišao sa minusom od dva gola!?

FK Partizan - FK  Radnik Foto: MN Press

Kako? Pitaće se oni koji možda nisu imali priliku da gledaju uživo utakmicu dva tima, ali odgovor nije imalo komplikovan, iako će se raznorazni "stručnjaci" iz posrnulog kluba verovatno hvatati za te prilike, stative, napade na odbranu Radnika. Jednostavno, Partizan nema kvalitet, nema igrače koji su sposobni da nose taj teški crno-beli dres, ima samo one koji su tu zalutali iz ovog ili onog razloga i na njihovom tananom znanju se i ogleda muka nekada velikog kluba.

Utakmica je počela sa prividnom dominacijom Parizana u polju, ali je i laiku bilo jasno da su crno-beli porozni, da im malo jača pretnja, kontra ugrožava komforan položaj na svom terenu i da je samo pitanje da li Radnik ima dovoljno strpljenja da sačeka svoje šanse, jer u odmeravanju snaga sa pojedinom prvotimcima Partizana nije potrebna velika mudrost, samo se potrebno malo nerava i sačekati da oni sami sebe "ubace u kanal".

Tako je i tu lažnu dominaciju domaćina kao grom iz vedra neba "isekla" kontra u kojoj je Radulović sam izbio pred Popovića, ali je ovaj nekako odbranio udarac i poslao loptu u korner. Već posle udarca iz ugla, Radnik je pogodio stativu, tačnije učinio je to Stevanović, gotovo ne branjen na petercu...

U 13. minutu, pak, nije bilo spasa! Partizan je kominovao ispred kaznenog prostora Radnika, koji je oduzeo loptu, a potom u tri poreza matirao crno-bele. Makarić je na centru sjajno izdržao Markovića na leđima, potom uputio pas ka Raduloviću, koji je promašio Vujačić, da bi mladi igrač rutinski pogodio dalji ugao za - 0:1.

Stanje očaja crno-beli su pokušali da prebrode kontraudarom, te su u 15-tak minuta posle kapitulacije pritiskali Radnik, tražili način da se što pre vrate u utakmicu, ali, rekosmo već, kada ne valja ništa na svim nivoima, onda i sreća okrene leđa. Tri puta je Partizan pogađao stativu gola gostiju, preko Meniga, Filipovića, na kraju i Rikarda koji je imao zadatak da pogodi nebranjenu mrežu posle centaršuta Natha i - ništa.

Uz to, gosti su se u nekoliko navrata spasavali u poslednji čas požrtvovanim intervencijama, a koliko je klub iz Humske izgubio na značaju u institucijama srpskog fudbala možda najbolje svedoči detalj iz 35. minuta kada je na sredini terena Stevanović sa leđa žestoko startovao na Dijabatea na šta arbitar uopšte nije reagovao, iako je prekršaj bio za žuti karton.

Pomenuti fudbaler gostiju se tom prilikom i sam povredio, zamenio ga je Jokić,verovatno i ne sluteći da će ubrzo dobiti poklon u Humskoj i to od čuvara mreže crno-belih Aleksandra Popovića. Samo minut pošto je kročio na teren, njegov tim je izborio korner, da bi Jojić uputio udarac glavom direktno u golmana Partizana, koji je sam ubacio loptu u mrežu - 0:2.

U petominutoj nadoknadi prvog dela oba tima su imala po jedan solidan pokušaj, Kolorado za Partizan i Makarić za Radnik, no, rezultat se nije menjao.

Promenio je Duljaj u nastavku Belića, svestan da ima žuti karton i da u okolnostima i nervozi može iti i isključen, pa je na teren poslao Sameda Baždara, koji je pomeren na poziciju drugog napadača, jer su domaći očajnički tražili gol za povratak u utakmicu.

I bio je Partizan malo konkretniji od Radnika, no, nije to ni izbliza bilo sadržajno kao u prvih 45 minuta, jer je Duljajev tim opetostao nedorečen, smušen u ključnim momentima i ponovo nedovoljno srećan čak i uz sudijsku "gurku".

Jer, nikako drugačije i ne može da se okarakteriše jedanaesterac koji je Jokić navodno skrivio nad Rikardom u 61. minutu, koji arbitri nisu ni proveravali u VAR sobi, već su ga samo dosudili, iako je situacija naprosto morala da se pogleda, pošto je bila "na ivici".

Takav poklon, neprirodan, prihvatio je Bibars Natho, namestio loptu na beču tačku i kapitulirao pred golmanom Ranđelovićem, prvi put u srpskom fudbalu, posle 26 uspešnih pogodaka.

Stepen očaja je u tim momentima dosegao vrhunac i svi naredni potezi Duljaja, odnosno pokušaji da vrati svoj tim u kolosek bili su pucnji u prazno, jer crno-beli naprosto nisu delovali kako tim kadar da preokrene situaciju u svoju korist, makar spase i bod ako već ne može do tri.

Ulazak Pavlovića, Jovića, preslaganje pozicija, doneli su samo ulaženje poraza, pošto je Rikardo Gomeš, posle pasa Baždara, u 82. minutu iskoristio kašmjenje ondarenka i iz okreta pogodio mrežu sjajnog Stefana Rađelovića - 1:2.

U smiraju je Partizan učinio sve da spase makar bod, koristeći pad u igri Radnika, imali priliku preko Pavlovića, ali su i domaćini ili na izmaku snage i ostali su bez sva tri boda.

PARTIZAN - RADNIK SURDULICA 1:2

(Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajooj

    17. mart 2023 | 17:52

    Penaltho promašio sa 11m 😂😂😂pa posle 100 dosudjenih ne postojećih penala 😂😂😂

  • Baster

    17. mart 2023 | 17:44

    Šteta što grobosi više ne prate fudbal.. Posle jedne decenije,odjednom prate košarku. Istina, nisu uzeli ni prvenstvo,ni Kup, najverovatnije ni ABA,imamo bolji međusobni skor od njih u El,bolji u ABA ali oni tvrde da su bolji i zato se sada prati basket..

  • Gile

    17. mart 2023 | 17:44

    Koji urlik ovog reportera " Rikardo gadja", a on, mukica, promaši gol sa 6 m

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA