≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Egipatski sudija "zgrešio" kao arbitar iz Srbije koji je doživotno kažnjen: Telefonom proverio sporni momenat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija sa meča druge egipatske lige podsetila na slučaj koji smo imali i kod nas

  • 0
stefan lazovic Foto-kolaž: Twitter Mirko poledica/henhink

Meč egipatske druge lige između Sueza i Al-Nasra, završen pobedom domaćeg tima 3:1, protekao je u senci kontroverznog poteza glavnog arbitra koji je poništio pogodak gostiju na osnovu snimka sa mobilnog telefona jednog gledaoca sa tribina.

S obzirom na to da VAR sistem nije u upotrebi u drugoligaškom rangu fudbala u ovoj afričkoj državi, sudija Mohamed Faruk je, mimo pravila, spornu situaciju proverio na telefonu i na kraju poništio pogodak, te izazvao gnev igrača Al-Nasra.

Na kraju je uz policijsku pratnju napustio teren usled bure negodovanja gostiju.

Gol koji je poništio stigao je u 90. minutu pri rezultatu 1:1. Gosti su pomislili da su došli do vođstva, međutim usled protesta i pritisaka igrača Sueza arbitar Faruk je odložio konačnu odluku. U nekom trenutku su mu kao dokaz ponudili snimak sa telefona, koji je ovaj, na iznenađenje mnogih, pogledao i uvažio.

Meč je produžen 15 minuta i na kraju je Suez pobedio 3:1.

Iz poraženog kluba su najavili da će podneti krivičnu prijavu protiv sudije zbog neregularnog načina na koji je prelomio utakmicu.

Ko se seća, gotovo identičan slučaj desio se i na srpskim niželigaškim terenima u septembru prošle godine kada je u ulozi sudije Faruka bio arbitar iz Kraljeva Stefan Lazović koji je na isti način, sa snimka telefona jednog navijača, doneo ispravnu odluku i "preko noći" steko svetsku slavu. Njegov potez je odmah opisan kao "VAR za sirotinju".

Međutim, za razliku od javnosti, sudijska organizacija nije bila nimalo blagonaklona prema ovom sudiji. Usledila je prijava i kazna zabrane suđenja do kraja karijere mada se može čuti da će mu ova teška sankcija ipak biti ukinuta i da će se vratiti na teren.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA