Vreme čitanja: oko 1 min.

Dortmund "samleo" Keln za prvo mesto u Bundesligi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žuto-crni su tako bar na kratko skinuli Bajern sa prvog mesta, a tim iz Minhena će svoj meč odigrati sutra protiv Bajera u Leverkuzenu

  • 0
Borusija Dortmund - Keln Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su Keln ubedljivim rezultatom 6:1, u okviru 25. kola nemačke Bundeslige.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je poznato da će tri boda ostati u Dortmundu i da će žuto-crni doći do novog trijumfa u šampionatu. Rafael Gereiro je doneo prednost domaćima u 15. minutu, a dva minuta kasnije pogodio je i Sebastijan Ale, na asistenciju upravo Gereira. Isti fudbaler je asistirao i Marku Rojsu u 32. minutu, a četiri minuta kasnije, pogodio je i Malen. Do odlaska na pauzu, Zelke je smanjio na 4:1, što je ujedno bio i jedini pogodak gostiju.

Borusija je nastavila da "melje" protivnika i u drugom poluvremenu, a u 69. minutu, Ale je po drugi put zatresao mrežu. Konačan rezultat postavio je Marko Rojs samo minut kasnije, nakon dodavanja Malena.

Borusija je ovim trijumfom došla do 53. osvojenog boda, i bar na kratko, do prve pozicije, sa bodom više od Bajerna, koji ima meč manje. Sa druge strane, Keln je ostao na 13. poziciji sa 27 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA