Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čovek je neuništiv: Haland dao osam golova u četiri dana, rešio Barnli het-trikom za polufinale FA kupa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavlja Siti da se bori za još jedan trofej ove sezone u Engleskoj

  • 2
Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Pljusak kiše na "Etihadu", poplava golova u mreži Barnlija! I od toga, tri su bila delo, a koga drugog, nego neverovatnog Erlinga Halanda! Magični Norvežanin još jednom je potvrdio da je u nestvarnoj formi, pošto je nakon pet golova protiv Lajpciga uspeo da danas tri puta zatrese mrežu rivala na domaćem terenu za plasman u polufinale FA kupa - 6:0 (2:0).

Norvežanin je večeras postigao prva tri gola na utakmici. Prvi je dao već u 32. minutu na asistenciju Hulijana Alvareza, samo tri minuta kasnije stigao je i drugi kada mu je loptu servirao Fil Foden, a treći je "pao" u 59. minutu utakmice.

Podsetimo, Erling je na meču Lige šampiona protiv Lajpciga pre četiri dana mogao da uđe u istoriju i da postigne dupli het-trik i to bi vrlo moguće i uradio da nije bilo izuzetno loše odluke Pepa Gvardiole, koji ga je u tom možda i istorijskom momentu meča povukao sa terena. Sam Norvežanin je u intervjuu posle meča istakao da nije bio srećan time.

Ali, dobro je dok svoj "bes" iskaljuje na protivnicima. Posle njega su se u strelce protiv Barnlija upisali još Alvarez u 59. i 73. minutu utakmice, a između toga je još Kol Palmer uspeo da se upiše u strelce u 68. minutu meča.

Građani su tako postali prvi polufinalisti FA kupa i čekaju svoje rivale na "Vembliju". To će se tek znati nakon žreba, a preostali parovi su Brajton - Grimzbi, Šefild junajted - Blekburn i Mančester junajted - Fulam.

Video: Najmlađi ima 24 godine i 128 miliona dolara na računu: TOP 10 najplaćenihih fudbalera sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA