≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nebeskoplavi barjak se vijori Rimom: Lacio i drugi put ove sezone bolji od Rome, ide ka Ligi šampiona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gol odluke dao Matija Zakanji, Vučica skoro sat vremena igrla sa desetoricom

  • 0
lacio Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Lacija ostvarili su najlepšu i najvažniju pobedu za svoje navijače, onu za koju se živi - protiv mrskog gradskog rivala. U novom sučeljavanju dva tima ove sezone, sada sa Lacijalima kao domaćinima, ekipa Mauricija Sarija porazila je nominalne goste rezultatom 1:0.

Gol odluke delo je spretnog Matije Zakanjija koji je iskoristio kiks defanzivca "Vučice" Nikole Zalevskog (21) i vrlo preciznim udarcem doneo erupciju radosti većinskom nebskoplavim tribinama.

Pogledajte pogodak koji je, ispostaviće se, bio i trenutak odluke u meču prepunom tenzija uz tuče van stadiona, i na ivici sukoba na samom terenu.

Veliku čast na sebe je primio Sergej Milinković Savić koji je kao kapiten predvodio svoj tim ovog puta, veliki je to trenutak za našeg asa koji je vodio pravi rat na terenu protiv Nemanje Matića i ostalih na drugoj strani. Sergej je, naravno, od starta predvodio ekiou dok je Nemanja od 67. bio na terenu i deo spektakla pošto je zamenio Vajnalduma.

Osim gola, drugi trenutak vredan pažnje, i drugi preloman za ishod, bio je crveni karton za Rodžera Ibanjeza iz Eome, tačnije drugi žuti, zbog "glupog" prekršaja već u 32. minutu tako da su gosti u nastavku bili u još težoj poziciji. Sat vremena sa igrače manje, sa golom deficita. Teška situacija i kako se pokazalo nenaoknadiva za Murinjov tim.

Istina, rezervista danas, Ejbraham je u drugom poluvremenu uspeo da zatrese mrežu "nebeskoplavih" ali kratko je trajala radost Engleza i Romanista jer je pogodak poništen. Roma je u samoj završnici na sve načine pokušala da izbegne poraz međutim nije imala uspeha u tim težnjama. Lacijeva defanziva ostala je čvrsta i stabilna, neprelazna!

Na kraju, nebeskoplavi barjak se ponovo zavijorio Večnim gradom u čast pobede Lacija čiji su igrači pohrlili ka tribini sa najvernijim ultrasima gde su slavili pobedu.

Lacio se ovom pobedom probio na drugo mesto, daleko je iza Napolija, ali sada sasvim blizu cilja da se na kraju sezone plasira u Ligu šampiona. Romi ostaje nada i teorija da može ostvariti isti rezultat, ali joj predstoji izuzetno težak posao.

Video: Izabrali ste pogrešno društvo: Nije samo jedna, već 8! Delije pokazala sve otete zastave Rome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA