Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija treći favorit kvalifikacija da se direktno plasira na EP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barem tako kaže sajt koji se bavi statističkim podacima i predikcijama

  • 18
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Nikola Anđić

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak veče počinje svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvvo 2024. godine, u nameri da se na pomenutom takmičenju nađe posle 24 godine pauze!

Rival je Litvanija, najslabiji tim iz grupe u kojoj se još nalaze Mađarska, Bugarska i Crna Gora, sa sudeći prema određenim statistikama Orlovi bi bez problema trebalo da završe na prva dva mesta koja vode u Nemačku.

Istraživanja poznatog sajta "We global football", sajta koji se bavi statistikom i predikcijama, kaže da je Srbija treća selekcija kojoj se daju najveće šanse da se nađu na EP i ispred Orlova su samo Portugalija i Danska.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju 97,64 odsto šansi da idu na EP, dok je Mađarska na petom mestu sa 94,24. Iza je i Hrvatska na 6. poziciji sa 92,24 odsto šansi,  između Srbije i Mađarske Švajcarci sa 97,16.

Pomenuti sajt najčešće je znao da pogodi sa svojim statističkim predikcijama, pogotovo kada je u pitanju Svetsko prvenstvo, mada Stojković s druge strane istakao da je ova grupa u kojoj je Srbija za njega najteža i ne želi opuštanje.

- Nismo se još kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, svi smo u istom šeširu i po meni je to teška grupa i neću da dozvolim da se kaže da je to laka grupa, nema lake grupe i protivnika. Za mene je ovo najteža grupa i samo sa tim pristupom možemo da se nadamo nekom uspehu. Bude li iko pomislio da je utakmica sa Litvanijom laka, taj je u velikom problemu - jasan je bio Stojković.

Video: Dragan Džajić posetio fudbalere Srbije i održao kratak govor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    21. mart 2023 | 08:06

    Hrvatska jednom treća jednom druga na planeti iza Srbije koja nije dalje od grupe prošla, pa niste normalni bgm

  • direktno idu

    21. mart 2023 | 08:21

    na turnir u banju vrujci

  • Red

    21. mart 2023 | 09:43

    Srecno momci!! Jakoo!!!👍🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA