≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grof Božović: "Zvezda bi bila šampion i da Zenit igra u Srbiji, Rusima je bitno da ih vole Srbi i Crnogorci"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božović je radio u Zvezdi od 2015. do 2017. godine, a nakon toga je bio u dva navrata trener Arsenala iz Tule i Krila Sovjetov

  • 13
Miodrag Grof Božović Foto: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je za ruske medije da bi crveno-beli bili šampioni Superlige Srbije i da Zenit i moskovski Spartak igraju u našem prvenstvu.

- Crvena zvezda bi bila šampion u Srbiji, čak i da u toj ligi igraju Zenit i Spartak. Crvena zvezda je pre nekoliko godina igrala protiv moskovskog CSKA i izgubila, ali Armejci su tom dvomeču imali mnogo sreće. Ljudi moraju da znaju da je u Srbiji teško postati šampion. Možda bi Zenit sa sadašnjom postavom uspeo u tom cilju. Spartak ne bi sigurno - kazao je Božović.

On je naveo da evropski fudbal dosta pati zbog toga što ruski klubovi ne igraju u kontinentalnim takmičenjima.

- UEFA skupo plaća suspenziju Rusije! Kada se SVO završi, bićete odmah vraćeni u UEFA. Kada će sve to biti gotovo i koliko godina će sve to trajati, nemam pojma. Dobro je što Rusija igra prijateljske utakmice. Nema potrebe da idete u Aziju, vaše mesto je u UEFA - naveo je Božović.

Situacija se zbog rata u Ukrajini dosta promenila, pa Grof smatra da će se sve vratiti na staro kada se bude ruska operacija u toj zemlji završila.

- Rusija je nekada bila peta liga u Evropi, sada nije tako. Ali kada ovo jednog dana prođe ponovo će sve biti isto. Trenutno je u Evropi na snazi rusofobija. Mnogo ruskih trenera mogu da rade u Evropi, ali je sada situacija takva. Evropljani su takvi. Vole samo sebe i novac. Za Rusiju je najvažnije da vas volimo mi Srbi i Crnogorci. Siguran sam da će vas UEFA vratiti u organizaciju čim se sve ovo završi - zaključio je Božović.

Božović je radio u Zvezdi od 2015. do 2017. godine, a nakon toga je bio u dva navrata trener Arsenala iz Tule i Krila Sovjetov.

Video: Milojević žestoko o pojedincima posle kiksa: Ima igrača koji su jači na priči, nego na delu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naravno

    21. mart 2023 | 13:04

    Zvezda bi bila sampion i da Bayern igra kod nas u ligi !!!

  • Milan

    21. mart 2023 | 13:35

    Čovek je u pravu,kad čitaš izmedju redova to je to.

  • Džontra

    21. mart 2023 | 13:54

    I Real i Barsa bi se u Srbiji borili za drugo mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA