Vreme čitanja: oko 1 min.

Lacio osudio antisemitske povike navijača tokom gradskog derbija sa Romom

Vreme čitanja: oko 1 min.

navijači rimskog kluba su poslednjih godina imali niz sličnih incidenata

  • 1
FK Lacio, FK Roma, navijači Foto: Profimedia

Fudbalski klub Lacio osudio je danas antisemitske povike dela navijača tokom gradskog derbija sa Romom, koji je odigran pre dva dana na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Predsednica Jevrejske zajednice u Rimu Rut Duregelo objavila je u ponedeljak na društvenim mrežama video snimke navijača Lacija, koji ponavljaju antisemitske povike. Duregelo je objavila sliku navijača Lacija, koji je na tribinama nosio dres sa natpisom "Hitlerson" sa brojem 88.

Lacio je u saopštenju naveo da je "uvek bio prvi da javno osudi, spreči i bezrezervno suzbije bilo kakve diskriminatorske, rasističke ili antisemitske demonstracije". Lacio je u nedelju pobedio Romu 1:0 u derbi meču 27. kola Serije A.

- Pokušali smo da izbegnemo, izolujemo i suprotstavimo se ovim pojavama. Nastavićemo da to radimo bez oklevanja, kako bismo u Italiji i inostranstvu branili imidž kluba, koji nikada nije imao veze sa ovim", ističe se saopštenju Lacija.

Italijanski mediji podsećaju da su navijači Lacija u poslednjih nekoliko godina često pravili rasističke i antisemitske incidente, a poslednji put trećeg marta na meču u Napulju protiv Napolija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA