Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uzimao sam kokain i alkohol 25 godina bez prestanka": Jezivo priznanje bivšeg igrača Evertona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa 19 godina je bio u zenitu, sa 21 je prekinuo karijeru

  • 0
Gudison Park Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekadašnji engleski fudbaler Bili Keni godinama unazad borio se sa bolestima zavisnosti, kao što su droga i alkohol!

Tu svoju priču i ranije je delio sa javnošću, a nekadašnji igrač Evertona se ponovo za "Liverpul Eho" prisetio mračnog perioda života koji ga koštao karijere.

Keni je krajem osamdesetih i početkom devedesrtih bio velika nada engleskog fudbala, a vrh je dosegao već sa 19 godina kada je 7. decembra 1992. proglašen za igrača utakmice derbija između Evertona i Liverpula (2:1).

Dve godine kasnije, Keni je jednostavno morao da prekine karijeru zbog upotrebe droge i alkohola.

- Nikad nisam popiio pivo dok nisam došao u prvi tim Evertona. Bio je to nekakav obrazac i osećao sam da sam morao da se uklopim u tim jer sam tada još bio dete. Tada sam pio alkohol i uzimao kokain 25 gdoina bez prestanka. To je non-stop. Čudim se da sam još živ. Samo bih ustao, pio dva-tri dana, spavao, jeo kinesku hranu i sve u krug.

Keni najviše žali zbog toga što je razočarao roditelje.

- Sada kada razmišljam, bio sam jako sebičan. Sve što sam tražio jesu piće i droga. To što sam uradio ocu i majci je moje najveće žaljenje i neće nestati. Moj otac voli fudbal, a nekada nije mogao da izađe iz kuće jer su ga tražili gde god da je išao. Ubijala su ga pitanja o meni.

Kako je sam priznao, prekretnica u njegovom životu bila je smrt majke.

- Kada je mama umrla, rekao sam ocu: "Jednog dana ponovo ćeš biti ponosan na mene." I ubeđen sam da sada jeste. Dobio sam drugu šansu za život. Igranje za Everton mi niko neće oduzeti, uživao sam. međutim, sada ide drugo poglavlje života u kom počinjem da uživam. Trezan sam i to je super. Još uvek imam svoje loše dane u kojima zaista moram naporno da radim da bih ostao zdrav i priseban.

Keni je za Everton odigrao 17 mečeva i dao je jedan gol, debitovao je i za U 21 selekciju Engleske, a pred kraj kratkotrajne karijere nosio je dresove Oldama i Beroua.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA