≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Transferi reprezentativaca Srbije koji bi mogli da obeleže leto: Jednog bi mogla da vrati i Zvezda!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mediji poslednjih dana pominju nekoliko njih, a izdvaja se šest imena

  • 4
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Nikola Anđić

Iako je tekuća sezona u jeku, odnosno tek sada kreću one najžešće borbe za što bolje pozicije i trofeje, uveliko se govori i o potencijalnim transferima koji bi mogli da obeleže leto pred nama!

Ono što nas svakako najviše interesuje jesu aktuelni reprezentativci Srbije koji će, ako gledamo poslednje natpise medija, tokom leta biti u žiži interesovanja. Izdvajaju se šestorica: Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Marko Grujić, Strahinja Eraković i Filip Mladenović.

Sergej i Vlahović napuštaju Seriju A?

Milinković - Savić je možda i najbliži tome da promeni sredinu i čini se da je konačno došlo vreme da napusti Lacio. Dugo je već tamo, povezivao se sa PSŽ-om, Junajtedom, Juventusom, a poslednji klub koji ga je naciljao jeste Liverpul.

Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

"Dejli mejl" je pre nekoliko dana napisao da je SMS prioritet Jirgena Klopa koji je ove sezone izgubio sve trofeje baš zbog lošeg veznog reda i da bi potencijalni transfer iznosio oko 60 miliona evra.

Vlahović je u januaru "napunio" godinu dana u dresu Juventusa u kom mu baš i ne ide toliko sjajno kako su mu predviđali. Ima poverenje, igra, stiže i da trese mreže, ali pitanje je da li će ostati u Torinu ukoliko Juve ne vrati onih 15 bodova koje mu je FS Italije oduzeo.

Već danima unazad se piše da će Vlahović napustiti klub ako ne bude igrao LŠ, kao i da su PSŽ i Real ozbiljno zainteresovani da ga dovedu. Uz to, Mančester junajted je uvek aktuelan. Podsetimo, već se pisalo da je Dušan hteo tamo i da je njegov agent ustvari stopirao taj transfer.

Barsa zove Samardžića, Grujić na meti dva velikana

Lazar Samardžić, FK Udineze, Serija A Foto: Profimedia

Od Lazara Samardžića tek se očekuje da debituje za Orlove, nedavno je promenio sportsko državljanstvo i umesto za Nemačku nastupaće za Srbiju, a ove sezone je u dresu Udinezea pokazao da se radi o velikom talentu.

Malo pre nedavnog meča protiv Milana, u kom je upisao asistenciju, španski mediji su pisali da je Samardžić jedan od prioriteta Barselone koja želi da osveži vezni red.

Samardžić ima izlaznu klauzulu od 30 miliona i pored Barse, koja je htela da ga dovede još ka klinca (igrač odbio ponudu) navodno ga prate Bajern, Čelsi, Napoli i upravo pomenuti Milan.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Grujić je verovatno napravio potez karijere kada je otišao u Porto. Njegove partije u plavo-belom dresu privukle su veliku pažnju evropskih klubova, a Telegraf je nedavno prvi javio da je na meti dva.

U pitanju su Mančester junajted i opet Milan. Kontakti su već uspostavljeni poreko posrednika, pa bi na leto srpski reprezentativac mogao da promeni sredinu i preseli se u Engleskoj ili Italiji.

Eraković iz Zvezde, Mladenović u Zvezdu

Eraković je bio viđen na izlaznim vratima Zvezde ove zime, činilo se da će i napustiti Marakanu, ali status bonusa do kraja sezone verovatno je takođe uticao na crveno-bele da ne žure sa prodajom.

Strahinja Eraković Foto: Marko Jovanović

Pogotovo što ponude koje su dobili nisu bili po njihovom ukusu, odnosno Zvezda je tražila više. Sada na leto, najverovatnije će doći do rastanka Erakovića i srpskog šampiona koji bi mogao da zaradi između sedam i deset miliona evra. Valensija i Krasnodar su dva kluba koja se najviše pominju.

I dok je Eraković blizu odlaska sa Marakane, tako je povratak Filipa Mladenovića u Zvezdu nikad bliži. Iskusni lev bek ima ugovor sa Legijoim do leta, ranije je izbegavao eventualni povratak, da bi tokom zime dao jednu zanimljivu izjavu.

Filip Mladenović Foto: Marko Jovanović

- Poslednji put sam pričao sa Zvezdom pre godinu i po dana. Posle toga se ništa nije dešavalo. Tada sam im otvoreno rekao svoje neke planove, oni su rekli svoje. Možda tada nije bio momenat, ali ne kažem da se neću vratiti u srpski fudbal. Moraju uvek dve strane da budu saglasne. U tom trenutku kada smo razgovarali jednostavno nije bilo moguće da dođem. Videćemo, nikad se ne zna - rekao je Mladenović.

Nezvanično, i na Marakani može da se čuje da je srpski reprezentativac i dalje zanimljiv crveno-belima koji prave ekipu za Ligu šampiona.

Video: Dragan Džajić posetio fudbalere Srbije i održao kratak govor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bredlika

    22. mart 2023 | 12:33

    Samardžić u Barsi hahahah dajte molim vas, pored Dembelea, Rafinje, Pedrija i ostalih može samo da greje klupu, da se sjebe kao Jović...

  • Realno

    22. mart 2023 | 12:22

    Samardzic bi mogao ostvariti veliki transfer, kao I SMS, Vlahovic bi trebao ako misli da se vrati na pravi put, za Grujica samo sarena laza i verovatno menadserska prica u cilju privlacenja nekog novog ugovora, jer decko nije standardan ni u Portugalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA