≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemci batalili trake duginih boja, vraćaju se na staro, više neće promovisati ništa drugo osim fudbala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mundijal u Kataru je poslužio Nemcima da pošalju određene poruke ali to u budućnosti više neće raditi

  • 1
Španija VS Nemačka, Katar, svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. Foto: Tanjug/AP

Kapiten nemačke reprezentacije Džošua Kimih predvodiće ekipu na prijateljskoj utakmici protiv Perua (subota, Majnc) i Belgije (utorak, Keln) sa tradicionalnom trakom oko ruke u bojama nemačke zastave. Dakle, trakaduginih boja koju su Nemci najglasnje propagirali u Kataru na Mundijalu, otišla je u istoriju. Do neke nove prilike.

Kapitenska traka Nemaca na Svetskom prvenstvu bila je u prepoznatljivim šarenim bojama i porukom "One Love" kao znak solidarnosti za diskriminisane grupe poput migranata, radnika i LGBT populacije. Nemačka je bila samo jedna od nekolicine reprezentacija koja je promovisala ovu ideju, pored Holanđana, Engleza, Belgijanaca i Danaca.

Prema saopštenju Nemačkog fudbalskog saveza, odluka o vraćanju na staro došla je posle konsultacija koje su obavili direktor reprezentacije Rudi Feler, selektor Hansi Flik i Džošua Kimih.

Tom sastanku prisustvovao je i šef Fudbalskog saveza Nemačke Bernd Nojndorf.

FIFA je još tokom trajanja Mundijala zabranila nošenje sporne trake. Iako je bilo negodovanja pomenutih reprezentacija zbog takvog poteza Svetske fudbalske federacije, na kraju je manje više kod svih prevladao utisak da fudbal nikad ne bi trebalo da bude prostor za slanje bilo kakvih poruka, osim isključivo za promociju fudbala.

- Ove teme nam ne smeju više biti u fokusu, reprezentacija bi trebalo da misli samo na fudbal. Ovde smo svi zbog fudbala, to je naša misija - poručio je posle svega selektor Nemaca Flik.

Video: Piksijevo čudo od igrača na treningu orlova u prvom planu popularna frizura iz 90-ih

(Telegraf.rd)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA