Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi ima poseban plan za Nemanju Gudelja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor najavio mogućnost promene pozicije za fudbalera Sevilje

  • 10
Nemanja Gudelj, Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press/Marko Metlaš

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije, na kojoj je pričao o predstojećoj utakmici Orlova protiv Litvanije, kojom otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Piksi je najavio iznenađenje u sastavu i naslove u medijima "Piksi šokirao sastavom", a jedna od tema bila je i pozicija na kojoj vidi Nemanju Gudelja.

Kada je upitan o tome da je Nemanja Gudelj, na poslednjem spisku uvršten u kategoriju defanzivnih igrača, a ne veznih, kao što je to bio slučaj na svim prethodnim pozivima kod Piksija, selektor je pojasnio svoje viđenje.

- Što se tiče Gudelja, radi se o kvalitetnom i iskusnom igraču, on je pokazao da može da igra na nekoliko pozicija, i u odbrani i u veznom redu, možda može i kao napadač, ali to nije niko još pokušao. On u Sevilji duže već igra na poziciji odbrambenog igrača i vidim da kvalitetno igra, skoncentrisan je na ulogu koju mu trener da. Videćemo na kojoj će poziciji igrati, ali meni je lakši posao da imam dve opcije na raspolaganju, to je za trenera dobra stvar, to je moje mišljenje.

- S obzirom na njegove igre u klubu u poslednjem periodu, zbog toga je na spisku kao odbrambeni igrač, ali znate da on može da igra i tu ulogu, ali i veznog igrača - rekao je selektor.

Video: Piksi o poziciji za Gudelja: Možda može da bude napadač, ali to još niko nije probao

Inače, Gudelj je ove sezone standardan u prvih 11 Sevilje i igra na poziciji štopera.

Zanimljivo je i da je u reprezentaciji Srbije poslednju utakmicu igrao upravo na toj poziciji. Gudelj je poslednji put dres Orlova nosio na Mundijalu u Kataru. Prvenstvo je počeo na poziciji zadnjeg veznog, gde je bio u startnoj postavi. Zatim nije igrao protiv Kameruna, da bi protiv Švajcarske ušao kao rezerva u drugom poluvremenu, ali je igrao na poziciji štopera.

U Kataru je bolje odigrao na poziciji štopera, gde se istakao tako što je stabilizovao zadnju liniju, ali je bio i pokretač akcija kao neko ko ima bolju kontrolu lopte, pa je često i iznosio loptu iz poslednje linije.

Utisak je da je Srbiji upravo u Kataru ovo bila jedna od boljki da defanzivna linija bude na najvišem nivou. I sam selektor je rekao u nekoliko navrata da je u analizi viđeno da su postojali problemi kada su u pitanju defanzivni zadaci i najavio je drugačija izdanja u novom ciklusu kvalifikacija.

Možda bi upravo Nemanja Gudelj sa novom ulogom mogao da bude faktor koji je nedostajao za stabilizaciju odbrane.

Videćemo kakvu je ulogu Piksi namenio fudbaleru Sevilje, ali je utisak da je sada bliži poslednjoj liniji odbrane nego veznom redu, naročito što je u veznom redu i znatno veća konkurencija, dok je u poslednjoj liniji on igrač koji ima posebne karakteristike, koje ga izdvajaju u odnosu na ostale igrače koji igraju kao štoperi.

Video: Piksi obećao iznenađenje u sastavu: Otkrio da koji igrač je napustio kamp reprezentacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    23. mart 2023 | 16:00

    A naši... Je l' dovode opet žene... da se malo "druže"...

  • 534

    23. mart 2023 | 16:00

    Gudelj će da igra za litvance i crnogorce i onda će da postigne po 3 autogola. Jel to taj specijalni zadatak.

  • dg

    23. mart 2023 | 17:14

    Poseban plan bi trebao biti da ga drži na klupi i ne uvodi u igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA