≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zastave Velike Mađarske na stadionu i pored upozorenja UEFA: "Dozvolićemo obeležja, nastavljamo da se borimo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo saopštenje iz FS Mađarske

  • 22
Navijači, Mađarska, Mađari, Fudbalska reprezentacja Mađarske Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

UEFA je zvanično zabranila isticanje zastave "Velike Mađarske" na utakmicama koje ova reprezentacija bude igrala u kvalifikacijama za EURO 2024, ali, po svemu sudeći u Fudbalskom savezu Mađarske ne mare za ovu odluku. 

Naime, mađarski mediji objavili su da je UEFA dala saglasnost oko isticanja banera sa mapom "Velike Mađarske", ali to ipak nije istina. Potom, usledila je zabrana, posle koje je FS Mađarske izdao novo saopštenje u kojem ističu da UEFA nema pravo da im zabrani nošenje ovog obeležja.

- Radi se o istorijskok karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sledeće dve utakmice. Rumunski fudbalski savez je očigledno pogrešno protumačio te simbole i zbog toga napao mađarski savez.

- Nastavljamo da se borimo protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali ćemo zastave, koje nemaju rasistička i uvreldjiva obeležja, dozvoliti i zbog toga ne bi trebalo da budemo optuženi za rasizam ili isključivost - navodi Fudbalski savez Mađarske u saopštenju.

Da podsetimo, od 19.30 Mađarska igra prijateljski meč sa Estonijom.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    23. mart 2023 | 16:56

    Ok, onda ćemo i mi istaknuti zastavu Velike Srbije...samo što znamo da bi nas zbog toga doživotno izbacili. Poželjne su samo nacističke zastave, a srpska je uvek bila i ostaće antifašistička.

  • Poker

    23. mart 2023 | 17:23

    Od kroata neće ostati ništa.

  • Jojo

    23. mart 2023 | 18:17

    Треба одмах одштампати границе царске Србије за време Цара Душана и прекрити целу Маракану. То да буде АМАНЕТ свих генерација...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA