≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve manje nade da bosanski "biser" izabere Nemačku umesto BiH: Huseinbašić na okupljanju "Pancera"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački Savez je vrlo ozbiljan u nameri da privoli fudbalera Kelna u svoj tabor

  • 0
denis huseinbašić Foto: youtube/DFB

Fudbaler Kelna Denis Huseinbašić (21), je, kako stvari stoje, izabrao nacionalni tim za koji želi da nastupa u budućnosti. Iako je poreklom sa prostora Bosne i Hercegovine, ovaj momak rođen u Erbahu, Nemačka, iabrao je zemlju u kojoj je odrastao, naučio prve fudbalske korake, tamo gde je čitav život. Huseinbašić je trebalo da bude deo martovskog okupljanja reprezentacije BiH ali je tada izostanak opravdao klupskim obavezama, međutim poziv U21 selekcije Nemačke je uredno prihvatio.

Fudbaler kojeg je Keln doveo za "mršavih" 50.000 evra je ove sezone za "Jarčeve" sakupio 21 nastup u svim takmičenjima uz četiri gola i poprilično je standardan. Otud i poziv u mladu selekciju "Pancera".

Talentovani veznjak, naravno, i dalje ima prostora da odluči za koji će seniorski tim zaigrati, ali sudeći prema ozbiljnosti koju Nemačka pokazuje prema njemu, čini se kao da je tu dilemu već rešio. No, vreme će pokazati da li je ovih dana i definitivno prelomio.

Fudbaler Kelna se nalazi na okupljanju U21 selekcije ELF-a, a Nemci su napravili još jedan mali, ali vredan potez kojim bi zauvek mogli "kupiti" Huseinbašića. Naime, Fudbalski savez ove zemlje je organizovao druženje i upoznavanje čanova A i U21 reprezentacije Nemačke pa je tako Huseinbašić dobio priliku da popriča sa nekim od najvećih nemačkih zvezda, prenose mediji u BiH.

Uz sve to 21-godišnjaku je dobrodošlicu na druženje poželio Rudi Feler, direktor reprezentacije "Elfa" što dovoljno govori koliko Nemci ozbiljno računaju na svoje mlade snage. Obično ovakvi i slični potezi znaju biti presudni da se neki igrač privoli pa bi se druženje koje je organizovao "DFB" moglo ispostaviti kao ključno da Huseinbašić izabere Nemačku.

Podsjećanja radi, direktor A reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović je u januaru kazao kako je Huseinbašić predao dokumentaciju za dobijanje pasoša Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA