≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Srbija - Litvanija: Samardžić kreće od starta, ko će biti u "šokantnom sastavu" Piksija?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Orlovi od 20.45 počinju novi kvalifikacioni ciklus

  • 25
Lazar Samardžić Foto: MN Press

Fudbaleri Srbije kreću novi ciklus kvalifikacija, koji otvaraju na stadionu Rajko Mitić od 20.45 protiv Litvanije. Ovaj duel biće prilika za izabranike Dragana Stojkovića Piksija da počnu misiju povratka poverenja navijača, koji su bili razočarani posle Mundijala u Kataru.

I sam selektor i igrači žele da poprave utisak i da uspešno započnu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, gde Srbija nije igrala neverovatne 24 godine.

Telegraf vam donosi najvažnije činjenice kako biste ispratili ovaj meč.

Gde i kada se igra?

Meč je na programu na stadionu Rajko Mitić od 20.45. Meč se igra u okviru grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde su osim Srbije i Litvanije još i Mađarska, Crna Gora i Bugarska.

Gde je TV prenos?

TV prenos je obezbeđen na RTS 1 i Arena sport premium 1, a možete ga pratiti i na Telegrafu.

Ko sudi?

UEFA je poverenje za ovaj meč dala arbitru iu Belgije, Lorensu Viseru. Čitava sudijska ekipa je iz Belgije, pomoćnici Rien Vanizer i Tibo Nijsen, a Belgijanci su i u VAR sobi.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Drgan Stojković Piksi, Dušan Vlahović Foto: MN Press

Srbiji je ovo prvi zvaničan meč nakon Mundijala u Kataru, gde se naš tim nije proslavio. Tada je atmosfera delovala narušeno oko čitave reprezentacije. Tenzije su bile i pred start kvalifikacija, pre svega oko Saveza, jer su bili aktuelni izbori u FSS. Ipak, i selektor i igrači ističu da su fokusirani samo na fudbal i da je atmosfera odlična u ekipi i da su spremni da se iskupe navijačima za razočaravajući nastup u Kataru.

Litvanici sa druge strane ne znaju za pobedu na poslednjih devet utakmica, a od toga su poraženi na osam od devet. Poslednju pobedu ostvarili su protiv najslabije reprezentacije Evrope, San Marina, tako da pobeda Orlova ne bi smela da se dovede u pitanje.

Zdravstveni bilten

Srbija je bez Luke Jovića koji zbog respiratorne infekcije, svi ostali igrači su na raspolaganju selektoru Stojkoviću.

Šta kažu kladionice?

Srbija je ozbiljan favorit prema bukmejkerima, kvota na pobedu Orlova je svega 1,10, na remi je 11, a na pobedu Litvanije čak 20.

Reč trenera

Dragan Stojković:

- Što se tiče priprema za utakmice, sve teče po planu i programu, naravno da pored rada i treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, iskoristili smo vreme da popričamo o svemu. Ja sam zadovoljan, jer osim Luke Jovića koji je zbog zdravstvenih problema morao da napusti reprezentaciju, svi su tu i na raspolaganju. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima koji nam predstoje.

Video: Piksi obećao iznenađenje u sastavu: Otkrio da koji igrač je napustio kamp reprezentacije

Edgaras Jankauskas:

- Uz svo poštovanje prema reprezentaciji Srbije, ali primaju golove. Međutim, da bismo došli do njih ili stvorili opasnost pred njihovim golom, moramo mnogo da se potrudimo, da pronađemo način da oslobodimo prostor. Potrebno je mnogo kretanja da se pomeri taj odbrambeni blok. Svetsko prvenstvo je pokazalo da nisu nepobedivi, njihova odbrana prima mnogo golova, bez obzira na to u kojim klubovima igrači igraju - rekao je selektor Litvanije.

Očekivani sastavi:

Selektor Dragan Stojković Piksi najavio je da će ponovo šokirati novinare sastavom. Očekivano je da nekoliko igrača dobije odmor, jer je ipak bitnija utakmica protiv Crne Gore. Ali, svaki start je izuzetno bitan, pa se može očekivati da Piksi ipak ne promeni baš čitavu postavu i da ostavi više lidera u prvoj postavi, kao što su Vlahović, Tadić, Sergej Milinković Savić, Kostić...

Kako saznajemo, očekuje se da Lazar Samardžić kreće od starta, nakon što je Srbija uspela da izbori njegovo igranje, iako ga je želela i Nemačka.

Srbija: V. Milinković Savić, Mašović, Gudelj, Pavlović, Živković, Grujić, S. Milinković Savić, Kostić, Samardžić, Tadić, Vlahović

Litvanija: Bartkus, Barauskas, Girdvainis, Klimavičijus, Širvis, Mikoliunas, Goubickas, Šimkus, Borobjovas, Novikovas, Černič

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAD

    24. mart 2023 | 14:02

    Mi smo uvek u šokantnom sastavu.....

  • Kada

    24. mart 2023 | 14:47

    pobedimo Litvaniju ima da se prsimo kako smo FUDBALSKA nacija !!! I ponove pocinje CIRKUS sa fs !!!

  • vuk

    24. mart 2023 | 14:03

    siptare u 2 navrata nemogu dobit..sta da gledam cure .pola evrope ide u nemackoj na EP..a tanka grupa a mi nikakvi..gledam seriju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA