≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sekao bih glave nekome da nam se to desilo kao TSC-u": Zanimljiva izjava direktora Čukaričkog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smatra Matijašević da ne mogu svi klubovi da trpe trenere ako nemaju rezultat

  • 2
FK Čukarički, Vladimir Matijašević Foto: Marko Jovanović

Tokom intervjua koji je dao za zvaničan sajt kluba, sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević dotakao se i nedavnh izjava trenera Brđana Dušana Kerkeza i TSC-a Žarka Lazetića koji su kritikovali klubove u Superligi.

Njih dvojica su "povisili glas" zbog toga što klubovi u srpskom fudbalu prečesto menjaju trenere, dok se Matijašević delimično slaže sa njima.

- Čitao sam izjave Lazetića i Kerkeza. Slažem se u potpunosti sa njima u delu gde su pričali da nije fer da klubovi imaju pravo da promene pet trenera, a da oni ne mogu da rade u više od dva. Tu su u pravu. Ali, ne mogu da se složim da klub trenera mora da trpi pet godina, nekada ne možemo ni šest meseci.

Na pitanje zašto se ne slaže, rekao je:

Vladimir Matijašević Foto: FK Čukarički

- Od čega da živimo ako nemamo igru i rezultat? Da čekamo i da kažemo, biće! Onda mogu da dovedem trenera iz petlića, platim 500 evra i čekam. Svaka čast njima dvojici kao trenerima, osobama, poštujem ih, oni to znaju. Ali, ako trener u Srbiji nema rezultat onda klubovi ne mogu da ga trpe. TSC-u je lakše, oni imaju sponzore i tu im svaka čast. Prošle godine su u poslednjem kolu ispali za Evropu. Mislim da bih “sekao” glave nekome kod nas, jer nama je to ozbiljan deo budžeta. A, oni su napravili pravi potez - kazao je Matijašević, koji je potom dodao:

- Što se nas tiče, Kerkez mora da pravi rezultate. Najteže je raditi ovde. Čukarički ima gazdu kluba i tih par stotina od saveza, sve ostalo mora da napravi sam prodajom igrača ili Evropom, drugo ne postoji.

Video: Izjednačenje u Novom Sadu, i to gol bivšeg igrača Vojvodine: Pankov se izvinjavao posle pogotka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.D.

    24. mart 2023 | 18:45

    A ko je doveo trenera,zašto on ne snosi odgovornost ?

  • Nikolić Milun

    26. mart 2023 | 00:16

    Matijašević zna sta radi,uspesno predvodi naš najorganizovaniji klub,dovodi mlade i perspektivne igrače i sa njima se izbori za izlazak u Evropu a ujedno i pravi transfere na kojima mogu da mu zavide i Zvezda i Partizan.Vlasnik kluba Obradović i direktor Matijasević su dvojac od kojeg treba učiti.Svi treneri i svi igrači Čukaričkog su ispostovani u svakom pogledu.Bilo bi dobro da takvih sportskih radnika ima vise u nasem fudbalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA