≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fijasko mladih reprezentativnih fudbalskih selekcija Srbije: Tri poraza u četiri dana!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedino su se seniori su se pokazali u pravom svetlu

  • 7
Srbija U19, Omladinska reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Sudeći prema rezultatima koje su postigli naše mlade fudbalske nade u protekla tri dana nemamo baš mnogo razloga da budemo optimistični za budućnost, jer su upisana tri poraza.

Redom su gubili kadeti, omladinci i mlada reprezentacija iz čijih redova bi neko u najskorije vreme trebalo da zakuca i na vrata najjače selekcije, koja je, uzgred, jedina osvetlala ovaj crni bilans trijumfom nad Litvanijom na početku kvalifikacija za Euro 2024.

Međutim, rezultati onih koji će jednog dana zameniti Tadića, Mitrovića i ostale nosioce igre "A" tima su za zaborav. I za brigu.

Još u sredu na terenu Sportskog centra u Novoj Pazovi, u prvom meču elit runde kvalifikacija, kadetska selekcija Srbije poražena je od vršnjaka iz Belorusije - 1:2 (1:1).

Pred očima selektora Stojkovića i nove vrhuške Saveza i dela seniorskih reprezentativaca, učenici Aleksandra Lukovića se nisu proslavili, ali će imati priluku da se iskupe u mečevima koji im nadolaze protiv Bosne i Izraela.

FSS Šurbatović i Nedimović

Foto: MN Press

Manje bolan je bio poraz mlade reprezentzacije (u-21) jer je meč protiv Italije u Bačkoj Topoli, odigran u sredu, bio prijateljskog karaktera.

- U dobroj atmosferi na ispunjenom stadionu TSC u Bačkoj Topoli mlada reprezentacija Srbije poražena je od dve godine starije selekcije Italije (0-2), uprkos sjajnom otporu. "Orlići" su pretili u više navrata, ali su iskusniji gosti ipak opravdali ulogu favorita i imali inicijativu tokom većeg dela meča, a strelac oba gola za Italiju bio je Mulatijeri u 53. i 67. minutu - ovako je u najkraćim crtama opisan poraz našeg tima na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Inače, ulaz na ovu utakmicu bio je besplatan.

Podsetimo, mladu reprezentaciju Srbije sa klupe vodi selektor Goran Stevanović.

Konačno, u subotu, novi, treći poraz naših nada u samo četiri dana.

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina mogla bi da baci sve u vodu što je do sada uradila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pošto je u drugom kolu poslednje faze pred veliku smotru poražena sa 3:1 od Izraela.

Iako su Orlići bili na čelu tabele svoje grupe, to se brzo promenilo i sada je upravo Izrael na toj poziciji koja vodi na šampionat Evrope.

Naši su bili favoriti u ovom duelu, ali između dva gola Izraela, golman Jovan Miladinović je zaradio direktan crveni karton i tako poslao protivnika na užurbani put ka pobedi.

Sada se naša selekcija nada da će ostvariti pozitivan rezultat protiv Poljske, ali i kiksu Izraela protiv Letonije, inače će evropska smotra početi bez naših klinaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    25. mart 2023 | 15:12

    E to vam je buducnost koju donose Surbatovic i Dzajic.

  • H

    25. mart 2023 | 15:36

    Mamini i tatini sinovi

  • Mito

    25. mart 2023 | 16:50

    Krajnje je vreme da se sve fudbalske selekcije sistematizuju. Da se napravi generalni plan razvoja od najmlađih selekcija do A tima. Da se razrade konkretni planovi praćenja, obučavanja i selektiranja igrača. Na čelu projekta treba da bude selektor Stojković. Zatim da se pozovu iskusni treneri, koji će među mlađima izabrati pomočnike, koji će se razvijati i učiti zanat i pratiti svoju selekciju i igrače kako rastu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA