≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši fudbaler Malage i Marselja na suđenju zbog šverca kokaina, preti mu 16 godina robije!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Serhio Kontreras je, prema navodima španskih medija, bio jedan od vođa kriminalne grupe

  • 0
Sergio Contreras Pardo Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP / Profimedia

Španski fudbaler Serhio Kontreras (39) poznat i po nadimku Koke, nalazi se pod istragom španskog tužilaštva zbog sumnje da je deo organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina i preti mu 16 godina zatvora, prenose tamošnji mediji.

Kontreras je u karijeri igrao za brojne poznate evropske klubove, krenuo je iz Malage, igrao je i za Marselj, Sporting Lisabon, Aris, Rajo Valjekano itako dalje. Sumnjiči se da je deo veće grupe kriminalaca koji je rukovodio transportom kokaina iz Južne amerike ka evropskism destinacijama.

Suđenje, na kojem će se, pored Kontrerasa, pojaviti još 17 osumnjičenih, počinje u ponedeljak u Sudu u Malagi. Na optuženičkoj klupi će se naći i devojka bivšeg fudbalera, kao i njegov brat koji su takođe označeni kao deo kriminalne grupe. Prema navodima španskih medija, koji se pozivaju na izvore iz istrage, Kontreras je rukovodio ovom mrežom i davao je "zeleno svetlo" za većinu operacija koje su se sprovodile.

Pored višegodišnje kazne zatvora, bivšem fudbaleru, kao i još jednoj osobi za koju se sumnja da je bila u vrhu ove kriminalne piramide kao lider, čeka i novčana kazna od čak 15 miliona evra. Ostali se mogu nadati kazni od četiri godine zatvora, ne duže od toga.

Policijska operacija, posle koje je ova grupa lišena slobode, izvršena je na prostoru Andaluzije u tri grada, Sevilji, Malagi i Granadi. Policija je uspela da presretne telefonske razgovore između glavnoosumnjičenog i njegovih saradnika i da na osnovu njih utvrdi kako su organizovane velike pošiljke kokaina sa početne tačke.

Zanimljivo, Kontrerasu ovo nije prvo hapšenje iz istog razloga. Svojevremeno je, zajedno sa još 20 osoba, uhapšen zbog posedovanja velike količine hašiša i oružja, zbog čega je odležao godinu i osam meseci u zatvoru. Deo kazne odradio je u kućnom pritvoru posle plaćene kaucije od 15.000 evra.

Tada je pričao o svom iskustvu u iza rešetaka.

- Završiti u zatvoru nije najgora stvar koja vas može zadesiti u životu, ali je teško, naravno. Dok ste zatvoreni svašta vam pada napamet i počnete da razmišljate kao kriminalac - rekao je tada Koke, nakon što je izašao na slobodu.

Video: Sa travnatog terena pravo iza rešetaka: Fudbaleri koji su završili u zatvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA