≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Miloš Milojević ima zasluge za mečeve protiv Milana i Hofenhajma": Trener crveno-belih dobio nove pohvale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Momirović je takođe istakao i da je njegova jedina mana to što je previše strog

  • 6
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Superliga Srbije - liga u kojoj je trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, uspeo sa klubom da dođe na korak od osvajanja titule, no ipak, širom domaćih medija su već krenule priče oko njegove eventualne smene. Ipak, čovek koji je imao priliku da zajedno radi s njim u Hamarbiju, Dušan Momirović smatra da njemu pripada i deo zasluga za pređašnje rezutlate ekipe.

Naime, Miloš Milojević je radio u Švedskoj, pre nego je stigao poziv Dejana Stankovića kada je preuzeo klub iz Ljutice Bogdana. Tada je Milojević dobio i epitet prvog pomoćnika, te su se neki od rezultata čak i pripisivali njemu. To je upravo potencirao i mladi Momirović, koji već neko vreme radi u Hamarbiju, gde je i sadašnji trener Zvezde nekada radio.

Momirović smatra da je meč u Milanu, kada su igrali u okviru osmine finala Lige Evrope, a gde je crveno-belima malo nedostajalo da izbace slavni italijanski klub, u određenoj meri bio i zasluga upravo Miloša Milojevića zbog određenih taktičkih stvari, bar je tako istakao u podkastu "Adriatik". Izuzev ove, takođe je Milojević dobio pohvale i za meč u Hofenhajmu, kada je Stanković zbog isključenja morao da gleda sve sa tribina.

Zvezdina utakmica u Milanu je njegova zasluga, kao i Hofenhajm. Imao sam prilike da gledam njegove treninge svakodnevno u periodu dok je bio u Hamarbiju, pa dok nije otišao dalje. I, imao sam prilike da slušam to što govori igračima i svom stručnom štabu. Ovim poslom se bavim 11 godina, prisustvovao sam treninzima odličnih trenera i raznim utakmicama. Miloš Milojević je neko za koga smatram, prema onome što sam ja video, da najviše zna fudbala. To bih voleo da napomenem iako ste to već rekli - rekao je Momirović, koji je ukazao na još jednu

- I ta neka pomeranja i te neke ideje gde bi trebalo da stoji desni bek, ako levo krilo izvodi aut. To tu meni bile stvari koje sam kasnije povezao. Jesam navijač Partizana, ali sam puštao ponovo da gledam Zvezdinu utakmicu protiv Milana gde sam tačno video, recimo tu situaciju za aut. On ima drugi problem i tome sam takođe prisustvovao. Miloš Milojević je jako strog. Jako, jako, strog. Vidim da ljudi pričaju i pišu da je suprotno. Godinu dana sam bio na njegovim treninzima. On je toliko strog...

Video: Milojević o ružnom derbiju i pobedi: Nema tu mnogo lepote, ali ima oštrih startova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA