≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić otkrio poreske obaveze Večitih: "FK i KK Partizan duguju 26 miliona evra"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz Partizan i FK I KK Crvena zvezda ukupno duguju oko tri miliona evra

Aleksandar Vučić Partizan Printskrin: TV Pink, kkpartizan.rs, partizan.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje ovog jutra na taleviziji Pink, a pored brojnih važnih tema dotakao se i dugovanja koja imaju najveći fudbalski i košarkaški klubovi u zemlji.

Naime, predsednik Srbije je govorio o uvredama koje trpi i potom je otkrio da najveći fudbalski i košarkaški klubovi u zemlji imaju značajna dugovanja prema državi.

- Ja sam pogrešno mislio i danas ću da govorim nešto slobodnije. Mislio sam da to ima veze sa sportom, sa tim što ja ne krijem da navijam za Zvezdu. Valjda je normalno da ne krijete to i ne lažete svoj narod. Tajani navija za Juventus, Đorđa Meloni navija za Romu, u istoj su vladi, predsednik i potpredsednik i niko sa tim nema problem. Helmut Kol je navijao za Kajzeslautern, Džon Mejdžor za Čelsi i tako dalje. Ja sam mislio da to ima veze sa sportom zbog nešto većih uspeha Crvene zvezde - istakao je Vučić i dodao:

- Onda sam shvatio da to nije to. Onda sam pomislio, možda stvarno tu ima nešto. Kada pogledate, zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan, duguju državi dospelih poreskih obaveza 26 miliona evra. A FK i KK  Crvena zvezda, zbog poslednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna od 7.3 miliona evra, duguju, nešto manje od tri miliona evra. Onda sam p**er zato što navijačima onog kluba, ili delu navijača onog kluba, bar sam tako pomislio, zato što ih "puštamo" da ne plate, a ovi drugi moraju svi da plate. Vojvodina sada ima agilnu upravu i ona je, možda, i najzdraviji klub kod nas, kao i Čukarički i neki drugi privatni klubovi, iako ovo nije privatan klub.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    26. mart 2023 | 17:13

    Koliko se Vučić bori za interese svog naroda toliko se bori i za sport naših sportista,sramota je bilo šta reći, treba da budu zahvalni !

  • Danilo

    26. mart 2023 | 16:32

    Treba motivisati mlade da se bave sportom, nasa zemlja je osvojila mnogo medalja zahvaljujuci raznim podsticajima i nagradama. Ali i društva treba da izvršavaju svoje obaveze prema državi

  • Olja

    26. mart 2023 | 16:34

    Srbiji treba zdrava nacija, a sport je način da nam deca budu zdrava, ali treba da se izvršava plaćanje poreza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA