≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav praznik za oči: Marokanci su nešto najbliže što može prići Argentincima po fudbalskom fanatizmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbaleri su nagradili navijače veličanstvenom pobedom nad Brazilom

  • 3
navijači Maroka Foto: Twitter/Babagol

Fudbaleri Maroka održali su visoke standarde i posle Mundijala u Kataru gde su, poznato je, dogurali do finala i na kraju zauzeli senzacionalno četvrto mesto. Nisu Marokanci u Kataru dočekali eventualni okršaj sa Brazilom da se potuku sa najtrofejnijom svetskom selekcijom iz prostog razloga što su Južnoamerikanci ispali, ali su vrlo brzo učenici selektora Regraguija dočekali "blokbaster" meč sa slavnom selekcijom.

I to u kakvom ambijentu.

Meč, prijateljskog karaktera, koji je odgran pred krcatim tribinama stadiona u Tangeru ostaće po mnogo čemu upisan u istoriju fudbala ove afričke države. I zbog rezultata, i zbog ambijenta, zbog količine strasti, emocija, zbog neverovatnog naboja koji je prožimao svaku dušu koja se našla na tribinama ovog zdanja.

Koregorafija koja je priređena neposredno pred meč je priča za sebe, ostavlja bez daha, čitav stadion bio je u koloritu Maroka, pesma nije stala, himna se pevala uz drhtanje vilica, a onda se na jednoj od tribina, na vrhuncu ovog spektakla, ukazao i ogroman lav sa krunom.

Ako iko može da parira neprikosnovenim Argentincima strašću, emocijom i fanatizmom za fudbal, za reprezentaciju, onda je prvi favorit da to bude definitivno Maroko.

koreografija marokanaca Foto: Twitter/BabaGol_

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    26. mart 2023 | 12:29

    I mi Srbi smo ludi za fudbalom kao i Argentinci, samo što kod nas radi mafija i igraju kenadžerski igrači pa smo izgubili želju za reprezentacijom

  • SMIRELA

    26. mart 2023 | 17:38

    prijateljska utakmica (trening)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA