≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apel FSCG svojim navijačima pred meč sa Srbijom: "Uzdržite se od uvredljivih poruka i pirotehnike"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poruka je više nego jasna

  • 5
navijači crne gore Foto: MN Press

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je danas sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje i bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Nemačkoj naredne godine, prenosi agencija Mina.

Mina podseća da su FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbedonosnog rizika.

Predsednik Komisije za bezbednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine.

- Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj meri da bude popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled - rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

- Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze - rekao je Sekulić.

Utakmica između Crne Gore i Srbije biće odigrana sutra od 20.45 časova u Podgorici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. mart 2023 | 17:49

    Da li ce ikada dosaditi tim ljudima da ih ne nazovem navijacima da prave haos?

  • pfff

    26. mart 2023 | 19:41

    Jel moze neko da neko da mi objasni,zbog cega Srbija ima problema gde god da igra u komsiluku???Ali bas sa svima,pa sta je to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA