≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Crne Gore biranim rečima o Orlovima: "Renomiran rival, Piksi je sve uspeo da posloži kako treba"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Podgorici se spremaju za spektakl protiv reprezentacije koju je odabrao Dragan Stojković Piksi

  • 1

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 časova u Podgorici gostuje Crnoj Gori u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde će se ujedno ciljati i druga pobeda, posle one protiv Litvanije u petak uveče.

I Crnogorci su krenuli trijumfalno u svoj pohod ka kontinentalnom šampionatu, pošto su savladali Bugarsku na teškom gostovanju u Razgradu (0:1) golom Krstovića iz 70. minuta meča.

Selektor crnogorske reprezentacije, Miodrag Radulović kaže kako je optimizam prisutan, ali da su očekivanja velika i da mirno treba dočekati selekciju Srbije.

- U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve - rekao je Radulović.

Kaže da neće biti iznenađenja ni na jednoj strani, jer se ekipe jako dobro poznaju, uzimajući u obzir da smo komšije.

- Poznajemo dobro protivnika, veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način - objašnjava selektor Crne Gore.

dragan stojković i miodrag radulović Foto: Telegraf.rs

Zna se već sada da će Stevan Jovetić biti u startnoj postavi Crne Gore.

- Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić - sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman - dodaje on.

Ipak, sve će se rešavati na sredini terena, prema njegovom mišljenju, a Crna Gora je spremna na obe napadačke opcije Srbije - i sa jednim i sa dva špica.

- Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih. Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju.

Otkrio je i da li bi bio zadovoljan jednim osvojenim bodom protiv Srbije.

- Videćemo nakon utakmice. Sigurno da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zaletati, za tim nema potrebe.

Video: Klinci gledali Vlahovića kao u boga: Ortlovi sleteli u Podgoricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stocna radi

    26. mart 2023 | 16:35

    0-0 to se zna..nije piksi nista birao..terzina pijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA