Vreme čitanja: oko 2 min.

Bosna i Hercegovina doživela šamar u Bratislavi: Slovaci nisu dobili Luksemburg, ali jesu naše zapadne komšije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Italija lako sa Maltežanima, Portugalci na pogon Ronalda pregazili Luksemburg, a Finci minimalcem urušili Severnu Irsku

  • 2
Rade Krunić, Bosna i Hercegovina, BIH, reprezentacija Foto: Profimedia

Jak šamar doživela je reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Euro 2024 koji se održava u Nemačkoj. Nakon idiličnog starta i ubedljive pobede nad Islandom došlo je i spuštanje na zemlju u Bratislavi, gde je Slovačka uspela da ih dobije veoma lako - 2:0 (2:0).

Selekcija iz petog šešira je bila dominantnija, imala je bolje prilike i veći posed lopte, a već posle prvog poluvremena je stekla i ubedljivu prednost. Već u 13. minutu je Robert Mak doneo domaćima prednost, da bi u 40. minutu Lukas Haraslin ispostaviće se postavio i konačan rezultat ove utakmice.

Pokušavale su zapadne komšije na sve načine, ali nisu uspele da dođu do gola i pozitivnijeg rezultata, a tek da pomenemo da Slovaci u prvom kolu nisu uspeli da savladaju jedan Luksemburg.

kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

A ta selekcija doživela je "fras" na meču sa Portugalom, koji je uspeo na pogon Kristijana Ronalda da im da čak šest golova. Sama najveća zvezda tima ubacila jedva, a onda je dobila žuti karton i izašla - 0:6 (0:4).

Već u 9. minutu je Ronaldo doneo prednost Portugalcima, da bi Žoao Feliks duplirao prednost samo šest minuta kasnije. Dalje potonuće Luksemburga nastavljeno je u 18. minutu pogotkom Bernarda Silve, a u prvom poluvremenu "okončano" je novim pogotkom sjajnog Kristijana.

Do kraja je Portugal postigao još dva gola preko Otavija u 77. i Leaa u 88. minutu, a isti igrač je tri minuta ranije promašio i penal i malo se obrukao.

Italijani su takođe bili trijumfalni na gostovanju na obližnoj Malti, a u La Valeti ponovo smo videli gol mladog i talentovanog Matea Retegija, koji je "otvorio" rivala - 0:2 (0:2).

On je postigao gol i na prošlom meču sa Englezima, a stvar je danas zatvorio Pesina svojim pogotkom iz 27. minuta utakmice. Začuđujuće, do kraja Azuri nisu uspeli još neki put da matiraju slabašnog rivala.

U preostalom meču, Finska je minimalcem savladala Severnu Irsku na gostovanju (0:1), a time je došla do prva tri boda u grupi u kojoj je prva Slovenija i jedina sa svih šest bodova.

Video: Piksi u Podgorici: Uplašio sam se kad sam video Savićevića u timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Via

    27. mart 2023 | 06:59

    Bravo braćo Slovaci a ovi neka se zapitaju zašto je preko 50% Bosne navijalo baš za vas!!!

  • nibrS

    27. mart 2023 | 08:15

    Svejedno, opet se pola države raduje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA