Vreme čitanja: oko 1 min.

Revolucionaran potez u Engleskoj: Premijerligaš uvodi tribinu za stajanje?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz uprave kluba, najavili su da će testiranje tribina početi naredne sezone

  • 1
Navijači, Engleska Foto: Tanjug/AP

Čini se da bi u narednoj sezoni mogli da gledamo revolucionarne promene u Premijer ligi. Naime, kako prenose ostrvski mediji, Njukasl je odlučio da ponovo uvede tribinu "za stajanje", na kojoj će moći da se okupljaju one najvatrenije pristalice kluba.

Iz uprave kluba, najavili su da će testiranje tribina početi naredne sezone, a uz to, saopštili su i da će u jugistočnom delu stadiona postaviti deo sa mestima za oko 1.800 pristalica. Uz to, posebno će biti određen i deo tribine za gostujuće navijače.

Podsetimo, mesta za stajanje su zabranjena od tragedija na "Hilzborou" 1989. godine, kada je stradalo 97 navijača Liverpula, i na stadionu "Furijani" u Bastiji 1992. godine, kada je 19 navijača stradalo tokom meča Bastije i Marseja.

Navijači, Engleska Foto: Tanjug/AP

Ipak, UEFA je prošle godine odobrila program kojim klubovi mogu da testiraju tribine za stajanje, i to u Francuskoj, Engleskoj i Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NičegTuNemaRevolucionarnog

    27. mart 2023 | 19:57

    Bespotrebno.Na tribini sa stolicama se stoji najlaganije,a imaš i gde da odmoriš na poluvremenu.A i estetski je lepše sa stolicama.Nema tu ničeg Revolucionarnog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA