≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žestok sukob bivšeg igrača Zvezde i selektora Švedske: "Koga sam trebao da predstavljam, možda Srbiju?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svojim izjavama, selektor Šveđana je izbacio iz takta Bojana Đorđića

  • 5
Bojan Đorđić Printskrin: Twitter/@antonj85

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Jane Andreson ušao je u žestok verbalni sukob sa nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde Bojanom Đorđićem, čovekom koji dugi niz godina uspešno radi kao stručni komentator i novinar!

Švedska je u prvom kolu poražena od Belgije sa 3:0, zatim je u ponedeljak veče pobedila Azrebejdžan rezultatom 5:0, a Đorđiću je zasmetalo to što je fudbaler AZ Alkmara Jesper Karlson dobio samo osam minta, iako se nalazi u sjajnoj formi, a za to vreme je stigao da zatrese mrežiu.

Direktno je pitao Andresona o tome, a selektoru se to očigledno nije svidelo.

- Imao je odlične igre pre povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet meseci. Nakon što se vratio, jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Dugo sam razgovarao s njim. Možemo da pričamo o selektiranju ekipe, možemo provesti celu je**nu noć pričajući o tome - rekao je Andreson i nastavio:

- Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on da igra onda će Aleksander Ajzak ili Viktor Gikereš biti na klupi. Ko od njih da ne igra? Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umesto mene.

Đorđić nije odustajao, svađa je uveliko počela, a Srbin je istakao da Karlson treba da igra barem pola sata po meču.

- Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i dao gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate.

Na Đorđićevu konstataciju da selektor ne treba da diže ton i tako razgovara s njim, jer predstavlja Švedsku i 10 miliona ljudi, Andreson je rekao:

FK Crvena zvezda, FK Odenze, Nemanja Vidić Foto: MN Press

- Došao sam ovde da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto, a pobedili smo 5:0. Eto, ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebao da predstavljašnekog drugog - rekao je Anderson, što je Đorđića izbacilo iz takta:

- Koga sam trebao da predstavljam? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Je li to implicirate? To je je*?no loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije - na kraju je rekao Đorđić.

Đorđić je, inače, igrao za mlađe kategorije švedske reprezentacije, a dres Zvezde je nosio u sezoni 2003/04 kada je osvojio i titulu sa crveno-belima. Takođe, nastupao je i za Mančester junajted.

Video: Tadić želi da i Srbija i Crna Gora igraju na EURO: Mi smo jedan isti narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    28. mart 2023 | 09:54

    nas selektor zasticen nedme niko da gz pita igra formaciju 5-5-0 sa mitrovicem u postavi

  • kod nas

    28. mart 2023 | 10:03

    izgubis posao ako kritikujes

  • Miki

    28. mart 2023 | 11:37

    Odakle sad ovaj ispade kad je on to pa kao igrao u zvezdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA