Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li će se Jan Veseli nekada vratiti u Partizan? "Ovo je jedno od mesta na koje bih uvek došao nazad"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Leteći Čeh" kaže da ima tremu pred večerašnji meč u "Štark Areni"

  • 0
Jan Veseli Foto: MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova u "Štark Areni" igraju veoma važan duel sa ekipom Barselone, posle kojeg bi mogli da obezbede sebi i plasman u plej-of Evrolige, ukoliko se uz to poklope i ostali rezultati.

Navijači crno-belih će ujedno dočekati i svog nekadašnjeg ljubimca Jana Veselog, koji je prve velike korake upravo uspeo da napravi u Beogradu pod vođstvom Duška Vujoševića. Ne treba ni najmanje sporiti koliko mu je Partizan važan, ali večeras će morati da igra protiv njega.

Biće ovo prvi put posle skoro deset godina da će se naći naspram vatrenih Grobara. Trema je već i te kako prisutna, što nekako i ne čudi.

- Boga mi ima. Već sam igrao protiv Fenera, posle osam godina prvi put sam se vratio tamo. Ovo je posle 12 godina i to je stvarno neverovatno… Utakmicu po utakmicu sve više Partizanove publike dolazi i stvarno sam uzbuđen. Ne znam šta da očekujem, jeste prošlo 12 godina ali Grobari ne zaboravljaju. Jedva čekam - izjavio je Veseli za Sport Klub pred početak ove utakmice.

Shvata "Leteći Čeh" zbog čega Matijas Lesor toliko uživa igrajući u Partizanu i zbog čega povremeno "luduje" na terenu.

- Ta atmosfera koju Grobari prave, to je nešto prosto neverovatno. Teško se igra protiv Partizana. Ta atmosfera, ako je čovek barem blizu toga da je tako strastven i emotivan i daje sve od sebe na terenu, onda ga ona samo dodatno povuče… Lesora u potpunosti razumem. Ista je bila ta stast i ta energija kada sam ja igrao. Uživali smo kada dobijemo utakmice, a kada smo gubili atmosfera je bila ista. Ta ljubav prema klubu je neverovatna i oni to uvek pokazuju - istakao je Jan.

Zanima sve Grobare da li će se sjajni Veseli nekada ponovo vratiti u Beograd da bi zaigrao u Partizanu.

- Iskreno, ovo je prva godina Partizna u Evroligi. Sad opet, želja uvek postoji, a kako će stvari da se dešavaju ne znam. Opet, šta može da se desi naredne dve godine, tri… Pitanje je i koliko ću ja još moći da igram. Da li bih voleo da se vratim? Ovo je jedna od destinacija gde bih došao, naravno tu je i Fener gde sam proveo čak osam godina. Ali Partizan će uvek kod mene imati mesta i to je ljubav od početka. Ja sam počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće ali ne obećavam - objasnio je Veseli.

Video: Veseli: Izgubismo i mi i Srbija, biće tuga u kući, jer mi je žena rekla Ajde da bar neko prođe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA