≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Torcida izazvala haos na autoputu: Zbog nereda optuženo 42 navijača Hajduka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incident se dogodio u maju prošle godine

  • 0
Hajduk Split, Poljud, Torcida Split Printskrin: Youtube/Ivan Ljubic Boske

Opštinsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici objavilo je da je 16. marta, posle sprovedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 42 navijača Hajduka zbog izazivanja nereda na odmaralištu Desinec u maju prošle godine.

Kako prenosi Index.hr, svi su optuženi za izazivanje nereda za koji zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina.

- Optužnicom se okrivljeni terete da su počinili navedeno krivično delo 21. maja 2022., u Donjem Desincu, po povratku iz Zagreba za Split, na autoputu A1, zajedno s maloletnikom i više nepoznatih osoba, kao pripadnici jedne navijačke grupe -  objavilo je Državno tužilaštvo.

Dodaju da je pritom "povređeno dvadeset policajaca te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske pumpe, čime je pričinjena neutvrđena imovinska šteta, ali veća od 60.000 kuna".

Policija je nakon incidenta izvestila da je 42 muškarca prijavila zbog izazivanja nereda, dok je tužilaštvo nakon ispitivanja za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Reč je o 31 punoletnom muškarcu i 11 mlađih punoletnika koji su u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide nakon utakmice sa Dinamom u Zagrebu zaustavili saobraćaj na autoputu A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj pumpi, gde su nasrnuli na policajce.

Pritom su na njih bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

U sukobu je povređeno 20 policajaca i 14 osumnjičenih, a četiri navijača su ranjena kada je policija upotrebila vatreno oružje. Oštećena su i četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske pumpe.

Prema pisanju medija, istražitelji kao motiv izgreda navode nezadovoljstvo pripadnika Torcide kojima uprava Dinama nije dopustila ulazak na stadion. Zbog toga su se pripadnici Torcide dogovorili da će izazvati incident na odmaralištu autoputa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA