Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvalifikacije za EURO: Kovačić "vodio" Hrvatsku u Turskoj, Škotska prejaka za Španiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompletirano je i drugo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine

  • 5
Kvalifikacije za EURO Foto: Tanjug/AP

Kompletirano je i drugo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a najneprijatnije iznenađenje večeri priredila je reprezentacija Španije, koja je poražena od selekcije Škotske rezultatom 2:0.

Najistaknutiji akter u Glazgovu bio je fudbaler Mančester Junajteda, Skot MekTominej, koji je u dva navrata zatresao mrežu Kepe Arizabalage i tako vodio Škote do vrednog trijumfa. Pogodio je vezista prvo u sedmom minutu na asistenciju Robertsona, a potom i u 51. minutu potvrdio pobedu kada je pokupio odbijenu loptu i smstio je u mrežu.

Jedna utakmica je odigrana u terminu od 18 časova, a reč je o meču Gruzije i Norveške, koji je okončan bez pobednika, rezultatom 1:1. Istim rezultatom završen je i meč tzv. Kosova i Andore, dok je Vels na domaćem terenu bio bolji od Letonije sa minimalnih 1:0.

Rumunija je na domaćem terenu slavila protiv Belorusije sa 2:1, a selekcija Hrvatske nadoknadila je remi sa Velsom, i usred Burse slavila protiv Turske sa 2:0. Najubedljiviju pobedu poslednjeg dana u ovom kvalifikacionom prozoru, ostvarila je reprezentacija Švajcarske, koja je kod kuće nadigrala Izrael sa 3:0.

Kvalifikacije za EURO Foto: Tanjug/AP

REZULTATI:

Gruzija - Norveška 1:1

Tzv. Kosovo - Andora 1:1

Rumunija - Belorusija 2:1

Škotska - Španija 2:0

Švajcarska - Izrael 3:0

Turska - Hrvatska 0:2

Vels - Letonija 1:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA